Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Ούτε δεμένος δεν κάθεται απέναντί μου ο Μητσοτάκης

Τσίπρας : Ούτε δεμένος δεν κάθεται απέναντί μου ο Μητσοτάκης

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε για την ακύρωση του ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίαζοντας: «Ούτε δεμένος δεν κάθεται απέναντί μου».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε για την ακύρωση του ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίαζοντας: «Ούτε δεμένος δεν κάθεται απέναντί μου».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου».

Ειδικότερα, αναφερθείς στο θέμα του ναυαγίου του debate ο κ. Τσίπρας είπε: «το πρώτο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, θεωρεί ότι οι απόψεις του και τα επιχειρήματά του υπερτερούν των δικών μου, εάν θεωρεί ότι εγώ είμαι ένας Πρωθυπουργός που απέρχεται και αυτός είναι ο μελλοντικός Πρωθυπουργός γιατί δεν έρχεται; Τι φοβάται;»

» Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό. Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων».

«[…] αρνείται τον πολιτικό διάλογο και την αντιπαράθεση, ακριβώς επειδή έχει σκελετούς προγραμματικούς. Και ακριβώς επειδή όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές σιγά – σιγά θέλει και να λειάνει την όξυνση και την πόλωση, την προγραμματική εννοώ, όχι την όξυνση, πολιτισμένο διάλογο θα κάνουμε, προκειμένου να πάει σαν υπνωτισμένος ο κόσμος που ψήφισε Ν.Δ. να ξαναψηφίσει, αλλά ταυτόχρονα θέλει να δημιουργήσει σιγά – σιγά και τα ερείσματα εκείνα για να δικαιολογήσει την επόμενη μέρα την επιστροφή σε μια πολιτική περικοπών και λιτότητας και όχι στις υποσχέσεις που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ένα κλίμα, ότι θα κάνει μειώσεις φορολογίας και μειώσεις φόρων».

Τα βέλη του έστρεψε ο πρωθυπουργός και προς τα υπόλοιπα κόμματα για την έκβαση αυτή.

«Και να απαντήσω τώρα και για το debate των 5. Για τον κ. Μητσοτάκη ήξερα και ξέραμε όλοι ότι θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση μαζί μου. Αυτό το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει, είναι ότι ακόμα και η κυρία Γεννηματά και ο κ. Κουτσούμπας που κατ’ εξοχήν ως μικρότερα κόμματα θα έπρεπε να επιδιώκουν μια τηλεοπτική αναμέτρηση για να αναδείξουν τον πολιτικό τους λόγο, τις θέσεις τους, τις απόψεις τους, γιατί βρέθηκα και εγώ κάποτε στην θέση ενός κόμματος που δεν διεκδικούσε την πρωθυπουργία. Το 2009 σας θυμίζω με τη συμμετοχή μου στο debate, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τη δυνατότητα να μπει στη Βουλή.»

» Πραγματικά έχω εκπλαγεί από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν, σε συνεννόηση προφανώς με τον κ. Μητσοτάκη, μια αδυναμία που είχα εγώ ανθρώπινη διότι στις 30 του μηνός πρέπει να βρίσκομαι στη Σύνοδο Κορυφής μιας βραδινής συνεδρίασης που έχοντας την εμπειρία μπορεί να τελειώσει και 7 και 8 η ώρα το πρωί, γιατί είναι ένα δύσκολο θέμα ποιος θα είναι ο ηγέτης της Κομισιόν την επόμενη 5ετία και τους είπα να βρούμε μια άλλη ημερομηνία.»

» Και άρχισαν να παίζουν ένα γαϊτανάκι, ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, προφανώς όλοι μαζί για να ρίξουν την ευθύνη στο τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν είδα το αδιέξοδο, τους λέω εντάξει να έρθω απευθείας από το αεροπλάνο. Άγρυπνος. Ξενυχτισμένος την ημέρα που έχουμε αποφασίσει, να γίνει η αντιπαράθεση. Και τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα το ΚΚΕ λέγοντας εγώ τότε δεν έρχομαι γιατί έχω αλλάξει το πρόγραμμά μου.»

» Μου θύμισε λίγο αυτό τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού ο οποίος έλεγε μια έτσι, μια αλλιώς. Αυτό τον πολύ συμπαθή άνθρωπο. Αυτό μου θύμισε το γαϊτανάκι που έγινε προκειμένου να αποφύγουν και οι τρεις την αντιπαράθεση την πολιτική, την προγραμματική με εμένα και με τις απόψεις μου. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά, αλλά πρέπει ο ελληνικός λαός να βγάλει κάποια συμπεράσματα και τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει ο ελληνικός λαός είναι ότι θα πρέπει να προσέλθει στην κάλπη την κρίσιμη της 7ης Ιουλίου μαζικά με ένα κριτήριο και μόνο. Ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια. Και ποιες θα είναι οι προοπτικές για την ίδια του τη ζωή, όχι για τον Τσίπρα, ή για τον Μητσοτάκη, ή για το ΣΥΡΙΖΑ, ή για τη Ν.Δ. Για τη ζωή του. Αυτό είναι το διακύβευμα».

Ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κατηγορία ότι καλλιεργεί διχαστικό λόγο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό σχετικά με τη Δεξιά.

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες» τόνισε.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύβεται» για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, και το κορυφαίο θέμα της συζήτησης, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, αλλά και το 2020.»

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star»

Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένα κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης που λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, διότι αυτό λέει η κα. Γεννηματά. Δεν μπορεί να υπάρχει μια πολιτική επιλογή ψήφου, στήριξης ή ανοχής, σε μια παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη. Που έχει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου. Ενώ όλη η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αγκαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα η κα. Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι μια αντίφαση. Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κα Γεννηματά να δει ένα Κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς. Στη ζωή όταν δεν αλλάζεις, γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου. Εμείς θέλουμε να αλλάζουμε πηγαίνοντας προς μπροστά και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης και πλειοψηφικής πιστεύω δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024