Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Μόνο με εξωγήινους δεν μας απείλησε ο Μητσοτάκης εάν δεν πάρει αυτοδυναμία

Τσίπρας: Μόνο με εξωγήινους δεν μας απείλησε ο Μητσοτάκης εάν δεν πάρει αυτοδυναμία

Μόνο ότι θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι εάν δεν πάρει ισχυρή εντολή δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε ότι στις 7 Ιουλίου το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, εξαπολύοντας επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου»

Μόνο ότι θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι εάν δεν πάρει ισχυρή εντολή δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αυτό που είπε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι εάν δεν πάρει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή, τότε πιθανότατα θα έχουμε ξανά εκλογές τον 15αύγουστο με απλή αναλογική και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επανέλαβε ότι στις 7 Ιουλίου το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: εάν θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε επί διακυβέρνησης Σαμαρά και κορυφαίο υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου η η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου» ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κατηγορία ότι καλλιεργεί διχαστικό λόγο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό σχετικά με τη Δεξιά.

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες» τόνισε.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύβεται» για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, και το κορυφαίο θέμα της συζήτησης, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, αλλά και το 2020.»

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star»

Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένα κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης που λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, διότι αυτό λέει η κα. Γεννηματά. Δεν μπορεί να υπάρχει μια πολιτική επιλογή ψήφου, στήριξης ή ανοχής, σε μια παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη. Που έχει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου. Ενώ όλη η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αγκαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα η κα. Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι μια αντίφαση. Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κα Γεννηματά να δει ένα Κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς. Στη ζωή όταν δεν αλλάζεις, γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου. Εμείς θέλουμε να αλλάζουμε πηγαίνοντας προς μπροστά και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης και πλειοψηφικής πιστεύω δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί

Έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στα εθνικά θέματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί. Τελεία και παύλα. Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό».

Ερωτηθείς για την δήλωση Αποστολάκη ότι «εάν υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο η Ελλάδα θα είναι μόνη της» ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «ορθώς ο κ. Αποστολάκης είπε ότι εάν υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, το οποίο εμείς δουλεύουμε για να αποφευχθεί -και δεν αισθάνομαι αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα μπροστά μας, θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό και θα εξηγήσω αν θέλετε και το γιατί- αλλά είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δουλεύουν και έτσι θα έπρεπε να κάνουν, έχοντας μπροστά τους το δυσμενέστερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κληθούμε -εννοώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας- να αποτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. »

» Πάνω σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάνω σε αυτά τα σενάρια έχουμε κι εμείς ως πολιτική ηγεσία ενημερωθεί και έχουμε δώσει έγκριση σχεδιασμών και πάνω σε αυτό το «δυσμενές» σενάριο, δηλαδή που δεν θα είναι δίπλα μας οι δυνάμεις των συμμάχων μας, έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι είμαστε ισχυροί να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έσπευσε να τονίσει ότι «σήμερα έχουμε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίζει τις θέσεις μας απέναντι στην προκλητικότητας της Τουρκίας, έχουμε όλο το διεθνή παράγοντα να μας υποστηρίζει.»

» Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τουρκικά μαχητικά να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και να έχουμε το μυαλό μας και στα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και στα τουρκικά μαχητικά στα βόρεια σύνορά μας, αλλά τα ελληνικά τα πολεμικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι στα Σκόπια, άρα όλα αυτά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει τη δυνατότητα σήμερα η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη, η Ελλάδα να είναι ισχυρή».

Ο πρωθυπουργός άδραξε δε την ευκαιρία να επιτεθεί στο σημείο αυτό εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«[…] η Ελλάδα εξ αιτίας της στρατηγικής της, εξ αιτίας του ρόλου που ανεδείχθη ως ηγετικός και στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Μεσόγειο, με πολυμερείς συνεργασίες, με τα δείγματα γραφής που έδειξε και στο Κυπριακό στις συνομιλίες, που έβαλε επί τάπητος το διεθνές Δίκαιο και απέδειξε ότι ήθελε λύση, αλλά κυρίως μετά την ιστορική συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού με τους βόρειους γείτονές μας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τότε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προκειμένου να ψηφοθηρήσουν μας έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε «προδότες» και σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτή η προδοτική συμφωνία, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί την πιστή της εφαρμογή -τόσο προδοτική είναι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή της!- αυτή η συμφωνία έδωσε κύρος στη χώρα στο διεθνές πλαίσιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συστημικό πουσάρισμα στον Γ.Βαρουφάκη

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συνυπάρξει στην Βουλή με τον Γ.Βαρουφάκη και το Μέρα25.

«Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη. Διαρκώς σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με ρωτάτε…. Εσείς καλά κάνετε δεν το λέω σε εσάς, αλλά δεν νομίζω ότι ρωτήσατε τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βελόπουλο. Ο κ. Βελόπουλος είχε εξαφανιστεί και πήρε 4,5% όμως μπήκε στην ευρωβουλή.
Επειδή ο κ. Βελόπουλος κόβει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Ο Βαρουφάκης είναι παντού. Και γιατί είναι παντού ο Βαρουφάκης;» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

[…] Βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί μια πολιτική δύναμη, εγώ δεν την υποτιμώ γιατί εγώ δεν θα πω ποτέ για κανέναν χαμένη ψήφος. Βγήκε όμως ο Βαρουφάκης και είναι χαμένη ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Τι αλαζονεία και τι έπαρση;  Λοιπόν γιατί γίνεται αυτό; Ας καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει. Αυτό γίνεται διότι ο Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα, που μπορεί να ανακόψει την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.»

» Και γι’ αυτό όλοι όσοι τον κατηγορούσαν πιο πριν ότι οδήγησε τη χώρα στα βράχια, ότι κόστισε στη χώρα δεν ξέρω εγώ πόσα είπαν, 200-300-500 δις, ήθελαν να του στήσουν ειδικά Δικαστήρια, τώρα τον παρουσιάζουν ως τον πολύ σαγηνευτικό πολιτικό, που πρέπει ξαφνικά να πάρει τη θέση του στο πολιτικό στερέωμα.»

»Ο κόσμος πιστεύω ότι δεν τρώει κουτόχορτο. Εγώ θα καλωσορίσω κάθε πολιτική δύναμη, δεν θα καλωσορίσω όμως την αλαζονεία και δεν θα είμαι αυτός ο οποίος δεν θα αναδείξω και δεν θα ξεσκεπάσω, αυτό το οποίο βλέπω να συμβαίνει. Έχει μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευση αυτή η προσπάθεια και είναι συστημική πολιτική στόχευση».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024