Στόλτενμπεργκ: Η Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πριν το τέλος του έτους
Την ελπίδα ότι η Β. Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, εν όψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Την ελπίδα ότι η Β. Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, εν όψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της Β. Μακεδονίας, ο Γ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επικύρωσης και ότι “πηγαίνει αρκετά γρήγορα”.
«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης» και ότι «πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».
Καταλήγοντας, τόνισε ότι πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Β. Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρωθυπουργός Ζάεφ, στην Αθήνα και στα Σκόπια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
- Αρχεία Έπσταϊν: Κόπερφιλντ και Μπλέιν στα έγγραφα – Αγωγή κατά Μπλανς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442