Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αριστοι οι οιωνοί για την ελληνική οικονομία

Αριστοι οι οιωνοί για την ελληνική οικονομία

Η συνεχής βελτίωση επίσης της θέσης των ελληνικών ομολόγων και η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τις διεθνείς αγορές συνιστούν επιβεβαίωση της επιτευχθείσης, μετά πολλών βασάνων και κόπων, δημοσιονομικής σταθερότητας

Ημετεκλογική συγκυρία φαντάζει ιδανική για την ελληνική οικονομία. Παραμονές των εθνικών εκλογών, ο μέχρι πρότινος διαβρωτικός και ανασχετικός πολιτικός κίνδυνος σχεδόν εκμηδενίζεται.

Ολες οι προγνώσεις θεωρούν δεδομένη πια την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και στην ακραία εκδοχή οκτακομματικής Βουλής.

Και επιπλέον οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα μας διαμορφώνει τις προϋποθέσεις προκειμένου να απολαύσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ανοιχτό διάδρομο τετραετίας.

Η συνεχής βελτίωση επίσης της θέσης των ελληνικών ομολόγων και η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τις διεθνείς αγορές συνιστούν επιβεβαίωση της επιτευχθείσης, μετά πολλών βασάνων και κόπων, δημοσιονομικής σταθερότητας και ισχυρή ένδειξη απρόσκοπτης επανένταξης της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Οπως επισημαίνει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αντιστοιχούν σε επενδύσιμους τίτλους, πολύ υψηλότερης βαθμίδας από αυτές που κατέχουν σήμερα. Θεωρεί δε ότι αμέσως μετά τις εκλογές μπορεί να διεκδικηθεί η γρήγορη αναβάθμισή τους στα επίπεδα τίτλων των λοιπών χωρών της ευρωζώνης.

Κατά την εκδοχή του τα ελληνικά ομόλογα έχουν τις προϋποθέσεις και επιβάλλεται να αναβαθμιστούν τρεις με τέσσερις βαθμίδες αμέσως μετά τις εκλογές. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι περί νέου κύκλου επαναγοράς ομολόγων, η ευρωζώνη θα επιτύχει μακρά περίοδο υψηλής ρευστότητας και χαμηλών επιτοκίων.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιμένει ότι αυτή τη φορά η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να εκμεταλλευθεί το κλίμα ανετότερης και φθηνότερης χρηματοδότησης που θα επικρατήσει στην Ευρώπη και έτσι να διευκολυνθεί στις προσπάθειες οριστικής εξόδου από την κρίση και ταχείας οικονομικής ανάπτυξης.

Υπό αυτή την έννοια, η νέα κυβέρνηση θα έλθει σχεδόν προικοδοτημένη και ευνοημένη στην εξουσία.

Θα είναι σε θέση να απολαύσει όσα επέτυχε και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο κ. Τσίπρας και μαζί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που θα της προσφέρει το ηχηρό, όπως όλα δείχνουν, εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα αρκούν ορισμένα σήματα και μόνο για την πρόοδό της.

Να επιβεβαιώσει εξ αρχής τη δημοσιονομική σταθερότητα, να δηλώσει εμπράκτως την εύνοιά της στις ιδιωτικές επενδύσεις και να προσφέρει, από τα πρώτα της βήματα, δείγματα μεταρρυθμιστικής στροφής.

Είναι στο χέρι του κ. Μητσοτάκη να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκότατες συνθήκες που τείνουν να διαμορφωθούν. Δεν δικαιολογούνται στην περίπτωσή του καθυστερήσεις, αναστολές και λάθη. Οι οιωνοί είναι άριστοι γι’ αυτόν και το κόμμα του.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024