Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Fed «τα έκανε μούσκεμα», λέει ο Τραμπ ζητώντας και πάλι μείωση των επιτοκίων

Η Fed «τα έκανε μούσκεμα», λέει ο Τραμπ ζητώντας και πάλι μείωση των επιτοκίων

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τραμπ και Fed. Με δύο αιχμηρά μηνύματά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Fed ότι "δεν ξέρει τι κάνει", ότι είναι "ξεροκέφαλη" και ότι "τα έκανε μούσκεμα".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα, για άλλη μία φορά, την ομοσπονδιακή τράπεζα, επειδή δεν έχει μειώσει τα επιτόκια ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και να αμυνθεί απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Με δύο αιχμηρά μηνύματά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Fed ότι «δεν ξέρει τι κάνει», ότι είναι «ξεροκέφαλη» και ότι «τα έκανε μούσκεμα».

Ο Τραμπ έγραψε ότι «μολονότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι της γίνεται», επειδή αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά γρήγορα «οδεύουμε στο να έχουμε έναν από τους καλύτερους Ιουνίους στην αμερικανική ιστορία».

«Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν η Fed τα είχε κάνει σωστά. Χιλιάδες μονάδες επάνω για τον (βιομηχανικό δείκτη) Dow Jones και αύξηση του ΑΕΠ στο 4 ή και 5%. Τώρα έχουν κολλήσει, σαν ξεροκέφαλο παιδί, ενώ χρειαζόμαστε μειώσεις επιτοκίων και χαλάρωση για να αντεπεξέλθουμε σε αυτά που κάνουν εναντίον μας οι άλλες χώρες. Τα έκανε μούσκεμα», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιτεθεί κατ’ επανάληψη στη Fed και τον πρόεδρό της, τον Τζερόμ Πάουελ, ισχυριζόμενος ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και έχει ζητήσει πολλές φορές να μειωθούν τα επιτόκια.

Από το 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια εννέα φορές, προς μεγάλη απογοήτευση του προέδρου, αλλά και ορισμένων οικονομολόγων που θεωρούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης και ότι το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως η Fed άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει την ιδέα μιας αλλαγής στη νομισματική πολιτική της και μιας μείωσης των επιτοκίων ίσως και τον Ιούλιο, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε τόσο χαμηλό επίπεδο και αν ενταθεί ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024