Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο προεκλογικό «πυροτέχνημα» Τσίπρα για τις 120 δόσεις

Νέο προεκλογικό «πυροτέχνημα» Τσίπρα για τις 120 δόσεις

Όπως είπε θα θέσει στο τραπέζι την επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις και τόνισε πως αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, «είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα, με μια ΠΝΠ, να νομοθετηθεί»

Άλλο ένα προεκλογικό… πυροτέχνημα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3. Όπως είπε θα θέσει στο τραπέζι την επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις και τόνισε πως αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, «είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα, με μια ΠΝΠ, να νομοθετηθεί».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές ακόμα δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση των πολιτικών του αντιπάλων για τις 120 δόσεις. «Είναι μέτρο που δίνει ανάσα στους ασφαλισμένους και σε εκατομμύρια συμπολίτες μας με χρέη για να μπορέσουν να τα εξυπηρετήσουν. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις, με κάποια κριτήρια βεβαίως, όχι ενδεχομένως σε όλες, αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία, ίσως με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ», είπε και σημείωσε:

«Το βάζω στο τραπέζι, θα ζητήσω και τη θέση των άλλων κομμάτων και αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, αυτό είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα, με μια ΠΝΠ, να νομοθετηθεί». Προσέθεσε ότι αν υπάρχει διαφωνία «να μας εξηγήσουν γιατί διαφωνούν» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «επιτέλους στο θέμα των 120 δόσεων να πάρει θέση, γιατί άφησε υπονοούμενα σε συνέντευξή του ότι όσοι μπήκαν-μπήκαν, θα καταργηθούν οι 120 δόσεις αν εκλεγεί».

Ο κ. Τσίπρας δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε το κρεσέντο παροχολογίας λέγοντας ότι οι μεσαίοι «από εμάς μπορούν να περιμένουν ότι τώρα που όλοι μαζί βγαίνουμε στο ξέφωτο με λυμένα χέρα χωρίς μνημόνια, που έχουμε δημοσιονομικό χώρο, να δώσουμε φοροελαφρύνσεις στοχευμένες σε αυτούς».

Από εκεί πέρα αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας προειδοποίησε την Άγκυρα να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελλόριζο, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδδώνας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που θέλει να κρύψει. Όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλώνει και αναφέρεται στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα ανακούφισης της μεσαίας τάξης».

Χαρακτήρισε δε «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024