Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουδετερότητα ζητεί ο Οτσαλάν από τους Κούρδους στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Ουδετερότητα ζητεί ο Οτσαλάν από τους Κούρδους στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Να κρατήσουν ουδέτερη πολιτική στάση και να απόσχουν από την εκλογική αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη, κάλεσε τους κούρδους ψηφοφόρους ο φυλακισμένος, ιστορικός ηγέτης του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο φυλακισμένος, ιστορικός ηγέτης του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε τους υποστηρικτές του φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος να κρατήσουν ουδέτερη πολιτική στάση στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν την Κυριακή, προτείνοντας να απόσχουν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolυ.

Ιμάμογλου και Γιλντιρίμ

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κέρδισε τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημαρχείο όταν το αποτέλεσμα ακυρώθηκε τον Μάιο.

Αυτήν την Κυριακή 23 Ιουνίου θα τεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο πρώην αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που βρίσκεται φυλακισμένος με κατηγορίες περί τρομοκρατίας, εξέφρασε αυτή την εβδομάδα τη στήριξή του στον Ιμάμογλου.

Διαφωνία με το HDP

«Η προσέγγιση της δημοκρατικής συμμαχίας του HDP δεν θα πρέπει να είναι μέρος των σημερινών εκλογικών συζητήσεων. Η σημασία της δημοκρατικής συμμαχίας είναι ότι (…) επιμένει στην ουδέτερη στάση της», τόνισε ο Οτσαλάν, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Αλί Κεμάν Οζκάν, που τον επισκέφτηκε την Πέμπτη.

Υπό την αποκαλούμενη «δημοκρατική συμμαχία», το HDP ζήτησε από τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν υποψήφιους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές σε πόλεις στη δυτική Τουρκία, όπως στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, όπου το φιλοκουρδικό κόμμα δεν είχε κατεβάσει δικούς του υποψηφίους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024