Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργία: Διακόσιοι σαράντα τραυματίες από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Γεωργία: Διακόσιοι σαράντα τραυματίες από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Συνολικά 240 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής του Καυκάσου

Συνολικά 240 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, 160 διαδηλωτές και 80 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και τα δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, οι οποίες προκλήθηκαν από την επίμαχη ομιλία ενός ρώσου βουλευτή στο κοινοβούλιο της Γεωργίας.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα τις διαδηλώσεις στη Γεωργία ως «ρωσοφοβική πρόκληση».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Γεωργία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρωσοφοβική πρόκληση και δεν μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως υπάρχουν «ενδείξεις επιθετικότητας εναντίον ρώσων πολιτών».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως «καταδικάζει δριμύτατα» αυτές τις διαδηλώσεις και πως ανησυχεί για την ασφάλεια των πολυάριθμων ρώσων τουριστών που μεταβαίνουν στη Γεωργία.

Ηγέτες της γεωργιανής αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα να οργανωθούν «διαρκείς μαζικές διαδηλώσεις» εναντίον της κυβέρνησης και υποσχέθηκαν πως μια νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί απόψε από τις 19:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Τμπιλίσι.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024