Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννης Παπαπέτρου : «Έφυγα αντρίκια από τον Ολυμπιακό»

Ιωάννης Παπαπέτρου : «Έφυγα αντρίκια από τον Ολυμπιακό»

Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Παπαπέτρου εξήγησε γιατί αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό, για το νταμπλ του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο και περιέγραψε τη μετάβαση από τον Τσάβι Πασκουάλ στον Ρικ Πιτίνο.

Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στην έλευση του Αμερικανού τεχνικού στην ομάδα, αλλά και στο μέλλον του Πιτίνο, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sport24 103,3:

«Είναι μία πετυχημένη σεζόν με δύο τίτλους στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα ήταν μία περίεργη χρονιά και κρατάμε το δεύτερο μισό με την έλευση του Ρικ Πιτίνο με καλό μπάσκετ και νίκες σε δύσκολες έδρες. Αν κρατήσεις το δεύτερο μισό και το νταμπλ είναι μία πολύ καλή σεζόν».

Συγκριτικά με την εποχή Πασκουάλ – Πιτίνο σχολίασε: «Εξαιρετικός ο κόουτς Πασκουάλ. Γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ, απλά ήρθε η στιγμή για μία αλλαγή. Ο κόουτς Πιτίνο ήρθε και την επόμενη μέρα νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ. Άλλαξε η ψυχολογία και μας έκανε να παλεύουμε λίγο παραπάνω. Ο Πιτίνο έβαλε πολλά στο παιχνίδι μας. Είναι winner. Ερχόταν πρώτος στο γήπεδο και έφευγε τελευταίος, ενώ δούλευε με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και μας έβαλε μία νοοτροπία για να πετύχουμε».

 Για το αν υπήρχε αμφιβολία όταν ανέλαβε ο Ρικ Πιτίνο σημείωσε: «Υπήρχε αμφιβολία. Είναι εξαιρετικός προπονητής, επειδή έχω κάνει Αμερική, το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι αλλιώς και δύσκολο να εγκλιματιστείς. Ο Πιτίνο προσαρμόστηκε στα δεδομένα γρήγορα. Η ομάδα έχει εξαιρετικούς χαρακτήρες και θέλαμε να τον βοηθήσουμε όπως και εκείνος και εμάς. Αν επιστρέψω θα το κάνω για σας μας είχε πει… Κάποια στιγμή, όταν ήρθε ο Πιτίνο όλοι έλεγαν ότι χρειαζόμασταν προσθήκες και εκείνος χωρίς προσθήκες μας άλλαξε το DNA».

Για το μέλλον του Αμερικανού στον Παναθηναϊκό ευχήθηκε τα παρακάτω: «Μακάρι να μείνει είναι η ευχή μου, του προέδρου, του κόσμου και όλων των παιδιών. Κατάφερε να ισιώσει μια σεζόν που άρχισε στραβά. Αν του δοθούν τα κλειδιά το καλοκαίρι υπάρχουν πιθανότητες να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό είπε: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο και είμαστε ευλογημένοι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Όλα στο πρόγραμμα είναι. Για τη μεταγραφή προσπάθησαν το χειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα. Ήθελα να είμαι ο εαυτός μου και να μην κάνω υπόγεια πράγματα. Είχα τρεις προτάσεις και επέλεξα τον Παναθηναϊκό. Ήξερα τι ήθελα να κάνω.

Πίστεψα ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Εγώ ήμουν 5 χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά όταν φτάνεις προσωπικά στο ν’ αλλάξεις παραστάσεις πρέπει να είναι σεβαστό γιατί το κάνεις αντρίκια. Το οικονομικό κομμάτι δεν έπαιζε στο σενάριο. Κανένας δεν θα το πει αυτό. Ποτέ δεν πήγα να διαπραγματευτώ για χρήματα. Δεν μπήκα σε πλειστηριασμό.

Ούτε ο πατέρας μου με επηρέασε κάπου. Ο πατέρας μου έμαθε ότι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό μετά από 3 ώρες. Στο μπασκετικό κομμάτι έχει επιλέξει να είναι αποστασιοποιημένος. Καταρχάς πίστευα στον εαυτό μου και ήθελα να δω ένα στιλ παιχνιδιού που ταιριάζει περισσότερο σε εμένα. Στον Ολυμπιακό προσπάθησα τα πέντε χρόνια, γνώριζα όμως ότι μπορούσα να προσφέρω παραπάνω. Το ξεκίνημά μου ήταν δύσκολο, δεν ευθύνεται ο κόουτς Πασκουάλ. Λίγο περίεργο να μπαίνεις με ηρεμία, μπαίνεις με θυμό, μετά το διαχειρίζεσαι».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024