Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία: Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Παναγιώτης Σκουρλέτης και στην τέταρτη θέση ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία: Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Παναγιώτης Σκουρλέτης και στην τέταρτη θέση ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις ξεχωρίζουν τα ονόματα της Κωνσταντίνας Κούνεβα και της Ρέας Γαλανάκη.

Τα συμπεράσματα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

  1. Επιλέγεται ο Πάνος Σκουρλέτης για τη σίγουρη εκλόγιμη τρίτη θέση καθώς θεωρείται ότι θα πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή, ως βασικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Επιλέγεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης για την τέταρτη θέση που εκτός απροόπτου οδηγεί στη Βουλή, παρά την ηλικία του αλλά και το γεγονός ότι όλο αυτό τον καιρό διέρρεαν ότι ενδεχομένως να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. Είναι δε εκπρόσωπος της παλαιάς γενιάς της Αριστεράς, και ως τέτοιον τον επέλεξε ο πρωθυπουργός για να μην αποκοπεί το κόμμα από την παλαιά φρουρά.
  3. Δεν υπάρχει στέλεχος της ΔΗΜΑΡ σε εκλόγιμη θέση αν και ακοιυγόταν το όνομα του Δ. Χατζησωκράτη για την τέταρτη θέση, και πιο πριν και του Θ. Θεοχαρόπουλου που τελικά θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή με σταυρό… για πρώτη φορά.
  4. Βεβαίως, επιβεβαιώθηκε η δεύτερη θέση της Εφης Αχτσιόγλου, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι η επόμενη ημέρα για το κόμμα και «πριμοδοτείται» από τον πρωθυπουργό με μια θέση στη Βουλή.
  5. Έκπληξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η τιμητική έκτη θέση για τον Παναγιώτη Παναγιώτου, γνωστού και ως Παν – Παν που ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές του ανοίγματος στην κεντροαριστερά με τη «Γέφυρα».
  6. Στην όγδοη τιμητική θέση βρίσκεται ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος θεωρείται κι αυτός ότι θα είναι μεταξύ των «σωματοφυλάκων» του Τσίπρα την επόμενη ημέρα.
  7. Τιμητική και η τελευταία θέση για την γνωστή συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη αλλά και για τον Χρ. Παπαδόπουλο στην 11η, γνωστό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία συμμετέχουν:

1. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ), Συγγραφέας

2. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ), Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

4. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Υπουργός Επικρατείας

5. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Οικονομολόγος

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ-ΠΑΝ), Δημοσιογράφος

7. ΜΟΣΚΩΦ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

8. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

9. ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΚΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ), πρώην Ευρωβουλεύτρια

10. ΚΑΛΔΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Μουσικοσυνθέτης –Εικαστικός

11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ , Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

12. ΓΑΛΑΝΑΚΗ–ΚΟΥΒΕΛΑ ΡΕΑ, Συγγραφέας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr