Τη σημασία της καταδίκης από τους ηγέτες της ΕΕ των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, υπογράμμισαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τη σημασία της καταδίκης από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, υπογράμμισαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Ετοιμο να απαντήσει»

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να απαντήσει κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσκληση προς την Επιτροπή να προτείνει κατάλληλα μέτρα.

«Είχαμε μια σημαντική συνεδρίαση, κυρίως σε ό,τι αφορά την Κύπρο», σημείωσε από την πλευρά του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» αυτό που κάνει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Επισήμανε ότι τα μέτρα που θα προτείνει η Επιτροπή σε συνέχεια της πρόσκλησης των ηγετών δεν θα είναι ασήμαντα.

Ικανοποίηση γιατί είναι δύσκολο να… αντικατασταθεί

Στο μεταξύ, χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στα ευρωπαϊκά όργανα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν υπήρξε πλειοψηφία για κανέναν υποψήφιο», εξήγησε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι συγκαλεί νέα Σύνοδο Κορυφής την επόμενη Κυριακή, 30 Ιουνίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαριτολογώντας, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι αποδεικνύεται δύσκολο το εγχείρημα της αντικατάστασής του, ενώ ερωτηθείς εάν θα έχει αλλάξει κάτι την ερχόμενη βδομάδα απάντησε πως «όχι, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr