Μετά την 9η Νοεμβρίου 2019, όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εντοπιστούν από τους ελέγχους που θα διενεργούν οι ελεγκτές δόμησης θα βλέπουν τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αυθαίρετα. Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν αυθαίρετα κτίσματα έχουν περιθώριο πέντε μηνών (έως τον ερχόμενο Νοέμβριο) προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίησή τους. Αν δεν το κάνουν, τον λόγο θα έχουν πλέον οι μπουλντόζες!

Σύμφωνα με όσα ισχύσουν σήμερα, ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων λήγει στις 9 Νοεμβρίου 2019 – εκτός αν δοθεί νέα παράταση ή αλλάξει η νομοθεσία από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Μετά την 9η Νοεμβρίου 2019, όσα αυθαίρετα δεν έχουν τακτοποιηθεί και εντοπίζονται από τους ελέγχους που θα διενεργούν οι ελεγκτές δόμησης θα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι όσοι από τους ιδιοκτήτες προβούν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων μέσα στο προαναφερόμενο διάστημα δεν πρόκειται να πληρώσουν τα προσαυξημένα κατά 10% πρόστιμα που προβλέπονταν σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος (κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε τη Μ. Τρίτη).

-Γιατί πάγωσε η νομοθετική ρύθμιση για τα δασικά αυθαίρετα;

-Εως πότε θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών;

-Πώς μπορεί να αποπληρωθεί το κόστος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής 

Αντίστροφη μέτρηση για την τακτοποίησή τους

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr