Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περιπετειώδης εκκεντρική ηλεκτροκίνηση δια χειρός Fisker

Περιπετειώδης εκκεντρική ηλεκτροκίνηση δια χειρός Fisker

Η αμερικανική φίρμα αποκαλύπτει λίγα ακόμα κομμάτια από το παζλ που θα συνθέσει την πληθωρική προσωπικότητα ενός εκκεντρικού και αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο θα παρουσιάσει έως το τέλος της χρονιάς.

Η Fisker η niche αμερικανική εταιρεία που υπήρξε από τους πρώτους διδάξαντες στην  κοινότοπη πλέον plug-in υβριδική τεχνολογία, έδωσε στη δημοσιότητα δύο ακόμα εικόνες του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο εξελίσσει το οποίο αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του το Δεκέμβριο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του εκκεντρικού SUV είναι ότι θα διαθέτει οροφή εξολοκλήρου επενδεδυμένη με φωτοβολταϊκά στοιχεία ενώ, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο επικεφαλής της Fisker, Henrik Fisker, η οροφή θα είναι και ανοιγόμενη όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Όπως επίσης έχει επισημάνει ο ίδιος σε ό,τι αφορά την σχεδίαση οι διογκωμένοι θόλοι του νέου SUV «ανήκουν» σε supercar, ενώ μένοντας στην αισθητική, αξίζει να σημειωθεί ότι στις λεπτομέρειες του μοντέλου θα περιλαμβάνονται αναδυόμενες χειρολαβές περιστοιχισμένες από LED, δείκτες αλλαγής πορείας ενσωματωμένοι στην πίσω κολώνα. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος των πλαστικών τμημάτων του εσωτερικού θα προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά που ανασύρθηκαν από τους ωκεανούς.

Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι ότι η αρχική τιμή του SUV θα ξεκινά κάτω από τα 40.000 δολάρια ενώ η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από το 2021 με την Fisker να ακολουθεί ένα αντίστοιχο μοντέλο της Tesla, επιλέγοντας να ανοίξει δικές της εκθέσεις σε στοχευμένες αγορές.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, σύμφωνα με τις συστάσεις το ακόμα ανώνυμο SUV της Fisker θα βρεθούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο και τετρακίνηση, ενώ θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου με απόδοση 80 kWh οι οποίες θα αρκούν για αυτονομία 485 χλμ.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024