Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φώφη, ο Κυριάκος και η αγορά

Η Φώφη, ο Κυριάκος και η αγορά

Οπως όλα δείχνουν, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί ή και ενισχύει τις δυνάμεις του και εκτός μεγάλης έκπληξης θα βγει τρίτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Tην περασμένη Τρίτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά μίλησε στο InvestGR Forum, το συνέδριο για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό, στο οποίο συμμετείχαν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ξένων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οπως όλα δείχνουν, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί ή και ενισχύει τις δυνάμεις του και εκτός μεγάλης έκπληξης θα βγει τρίτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποκτώντας κομβικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης αν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία.

Η ομιλία της κυρίας Γεννηματά πρέπει να ήχησε σαν μουσική στα αφτιά των ξένων μάνατζερ, που το πρώτο που ζητούν είναι πολιτική σταθερότητα, ώστε να ακολουθήσει η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως η νέα Βουλή θα πρέπει να είναι σε θέση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος και να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, αφήνοντας να εννοηθεί πως το κόμμα της θα πρωτοστατήσει σε αυτές τις πρωτοβουλίες, βάζοντας μάλιστα τους δικούς του όρους.

Και οι προτάσεις της όμως για την οικονομία δεν πέρασαν απαρατήρητες. Τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί μια αγορά με κανόνες αλλά όχι προστατευτισμούς, μίλησε για την εξυγίανση των τραπεζών, αναφέρθηκε στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 24% σε 22% και από 13% σε 11%, υποστήριξε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτες, υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης και των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και παρότρυνε τους μάνατζερ μέσα από τις εταιρείες τους να αναπτύξουν δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να τηρούν τις εργασιακές σχέσεις.

YΓ.: Σε έρευνα μεταξύ 35 διευθυνόντων συμβούλων ξένων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οκτώ στους δέκα (83%) δήλωσαν ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να προχωρήσει η εταιρεία τους σε περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας. Το 2018 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν τα 3,6 δισ. ευρώ – τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024