ΗΠΑ : Εξετάζουν κυρώσεις που θα γονατίσουν την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.
Και σε άλλες εταιρείες
Κατά συνέπεια, οι ενδεχόμενες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τις τουρκικές εταιρείες που παράγουν τμήματα των F-35, αλλά και άλλες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.
Η επικεφαλής των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές αγορές, Ελεν Λόρντ (Ellen Lord) δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αλλά οι κυρώσεις που θα εφαρμοστούν στην περίπτωση της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος θα εφαρμοστούν όχι μόνο στις εταιρείες που παράγουν τμήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά και σε εταιρείες που παράγουν υλικά για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία.
Η Ελεν Λόρντ στην έκθεση «Air Show» στο Παρίσι, δήλωσε ότι «εξετάσαμε τις περιπτώσεις των S-400 και F-35 καθώς και όλες τις επιδράσεις της εμπορικής βιομηχανίας μας ξεχωριστά.
«Θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο»
Εκτός από τα F-35, βλέπουμε και κυρώσεις μέσω του νόμου για την Αντιμετώπιση μέσω Κυρώσεων των Εχθρών των ΗΠΑ», είπε.
Η ίδια τόνισε ότι θα ήθελε να συνεχιστούν οι συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, τυχόν επιπλέον κυρώσεις θα είχαν ισχυρό αντίκτυπο στην τουρκική βιομηχανία, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή: ekonomi.haber7.com και echedoros-a.gr
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442