Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Ζητώ εντολή αυτοδυναμίας

Μητσοτάκης : Ζητώ εντολή αυτοδυναμίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι μόνο η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι σίγουρη επιλογή, σημειώνοντας ότι έτσι δεν θα μπει η χώρα σε μετεκλογικές περιπέτειες.

Το μήνυμα ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή, καθώς έτσι η χώρα δεν θα μπει σε μετεκλογικές περιπέτειες έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ζητώ ισχυρή εντολή» και σε διευκρινιστική ερώτηση τόνισε ότι αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξουν μετεκλογικές περιπέτειες, δηλαδή να μην σχηματιστεί κυβέρνηση και να διενεργηθούν νέες εκλογές. Σε αυτήν την περίπτωση, επειδή η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική «ο Τσίπρας επιστρέφει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος , ενώ… συμφώνησε σε ένα σημείο με τον πρωθυπουργό. «Θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα, η κάλπη είναι πράγματι άδεια, δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Δραματοποίηση το ΚΥΣΕΑ

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν υπερβολή και πως κάθε άλλο παρά καθησύχασε τους πολίτες.

«Προφανώς η κατάσταση έχει τη δικιά της σοβαρότητα. Αλλά μάλλον η υπερβολική δραματοποίηση βλάπτει.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ αν ο κ. Τσιπρας είχε ενημέρωση για κάτι σοβαρότερο από αυτό που γράφουν τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Συνεπώς θεωρώ τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπερβολική, βεβαίως, αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα της κατάστασης». Για το ίδιο ζήτημα δήλωσε ανοιχτός σε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, αν υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία που έχει να του μεταφέρει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. «Είναι επιβεβλημένο να έχουμε και σιγουριά και αυτοπεποίθηση λόγω των συμμαχιών μας» σημείωσε.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει θα είναι για τον τρόπο οργάνωσης της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Απαιτώ λογοδοσία, ταχύτητα και διαφάνεια από τους υπουργούς μου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν ανέφερε ενδεικτικά ότι θα γίνουν λελογισμένες παρεμβάσεις και ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα γίνει υπουργείο παρά τω πρωθυπουργό, στο οποίο θα ενταχθεί και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες. «Το ακούω συνέχεια: «Κυριάκο φτιάξε κράτος». Αυτό σημαίνει ένα προσωπικό στοίχημα για μένα» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι, καθώς έχει προγραμματισθεί μεγάλο σε έκταση νομοθετικό έργο.

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, και για τον κατώτατο μισθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα δοθεί αύξηση διπλάσια της αύξησης του ΑΕΠ. Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις επιχειρήσεις. «Θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει φιλικός προορισμός προς τις επιχειρήσεις. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επενδυτική άνοιξη» τόνισε.

Σημείωσε, ακόμη ότι θα μειώσει τους φόρους για όλες τις επιχειρήσεις και θα απλοποιήσει το κανονιστικό πλαίσιο, ζήτησε όμως από τους επιχειρηματίες μεταξύ άλλων να επενδύουν στη χώρα, να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση και να μοιράζονται τα κέρδη με τους εργαζόμενους.

Χαρακτηρίζοντας ως πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη την πολιτική σταθερότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι εκλογές πρώτη φορά αντιμετωπίζονται τόσο θετικά από τις αγορές. «Έχουμε εντυπωσιακή μείωση του κόστους δανεισμού. Είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι μετά από μια εκλογική νίκη της ΝΔ το κόστος δανεισμού έχει πέσει ακόμα και πιο κάτω από αυτό της Ιταλίας» τόνισε

Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως η ΝΔ θα επαναφέρει και τα πολυτεκνικά επιδόματα εκεί που ήταν το 2018.

«Οι μειώσεις στη φορολογία θα ξεκινήσουν το 2020 με το νέο προϋπολογισμό. Για να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική θα κάνουμε μια αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου. Η σημερινή κυβέρνηση ξεχείλωσε το δημόσιο. Εμείς θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη ξεκινώντας από νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην παιδεία ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή και 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία» είπε επισημαίνοντας πως υπάρχει και σήμερα σπατάλη φέρνοντας παραδείγματα από τη λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και από άσκοπες προσλήψεις.

«Το μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 2 δισ. μέσα στην τετραετία. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να προσλαμβάνουμε σωρηδόν μετακλητούς. Επεσήμανε όμως πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως οι αναπληρωτές καθηγητές για τους οποίους όπως τόνισε πρέπει να τελειώσει η ομηρία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024