Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To υπεραυτοκίνητο της Toyota GR Super Sport σε δράση

To υπεραυτοκίνητο της Toyota GR Super Sport σε δράση

To νέο υβριδικό hypercar με το οποίο η Toyota θα διεκδικήσει μια νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2020 στην νέα κατηγορία υπεραυτοκινήτων δίνει μια γεύση από τις δοκιμές εξέλιξης δια χειρός Akio Toyoda.

H ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video, το πρώτο από τη διαδικασία εξέλιξης του GR Super Sport, του υπεραυτοκινήτου που θα συμμετάσχει στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί για το είδος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2020.

Το GR Super Sport παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκυο το 2018 ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Toyota για λόγους πιστοποίησης θα κατασκευαστεί ένας περιορισμένος αριθμός νόμιμων για το δρόμο αντιτύπων τα οποία, σύμφωνα με τους κανονισμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους το αργότερο δύο χρόνια μετά την συμμετοχή στη διοργάνωση κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται περί το 2022.  

Toyota GR Super Sport Concept

Ως προς την νέα εμφάνισή του ιαπωνικού υπεραυτοκινήτου στην πίστα Fuji με την ενεργό συμμετοχή του επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda, αν και τα δύο αντίτυπα εξακολουθούν να καλύπτονται από επιμελές καμουφλάζ δεν δείχνει να απέχει πολύ από το πρωτότυπο που προηγήθηκε.

Toyota GR Super Sport Concept

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές τα δοκιμαστικά πρωτότυπα δείχνουν να διαθέτουν ένα ανασχεδιασμένο splitter στο μπροστινό τμήμα, νέα θέση για τις απολήξεις της εξάτμισης που βρίσκονται χαμηλότερα ενώ το ένα από τα δύο πρωτότυπα που εμφανίζονται στο video διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή κάτι που προδίδει τις αγωνιστικές του προδιαγραφές.

Toyota GR Super Sport Concept

Στην αθέατη πλευρά του GR Super Sport αναμένεται να βρεθεί μια τροποποιημένη εκδοχή του υβριδικού συνόλου του TS050 Hybrid LMP1 με επίκεντρο ένα twin-turbo V6 με χωρητικότητα 2,4 λίτρων σε συνδυασμό με τρία ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα σε διάταξη δύο στο μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω.

Toyota GR Super Sport Concept

Η ισχύς του συνόλου αναμένεται να περιοριστεί στους 750 ίππους βάσει των προδιαγραφών της διοργάνωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής αν και όπως έχει ανακοινώσει η Toyota, το σύνολο, με την απλή αύξηση της ισχύος με την οποία οι μπαταρίες τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά μοτέρ, μπορεί να φτάσει έως και τους 1.400 ίππους. Με αυτό δεδομένο τα περιορισμένα αντίτυπα της διαδικασίας πιστοποίησης αναμένεται να προσφέρουν τετραψήφιο αριθμό ισχύος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024