Η μέχρι πρότινος γνωστή ως AM-RB 003 Concept, το νέο υπό εξέλιξη υπεραυτοκίνητο των Βρετανών με εξεζητημένες προδιαγραφές αντίστοιχες της Valkyrie και ισχύ πέριξ των 1.000 ίππων, αντλεί και πάλι έμπνευση από την σκανδιναβική μυθολογία για την ονομασία του.

Σε μια εν πολλοίς αναμενόμενη εξέλιξη, η Aston Martin επέλεξε ένα ακόμα όνομα από τη σκανδιναβική μυθολογία για το νέο της κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο το οποίο έχει ήδη συστηθεί στο κοινό, από την έκθεση της Γενεύης, ως πρωτότυπο με τα διακριτικά AM-RB 003.

Η Valhalla όπως ονομάζεται πλέον επισήμως η επικείμενη έκδοση παραγωγής  αναμένεται να προσφέρει ισχύ ανάλογη της επιβλητικής ονομασίας της με επίκεντρο ένα σύνολο αποτελούμενο από έναν V6 βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικά μοτέρ τροφοδοτούμενα από μπαταρίες. Αν και η βρετανική φίρμα δεν αποκαλύπτει επί του παρόντος τα ακριβή μεγέθη, η Valhalla αναμένεται να κινηθεί στο φάσμα ισχύος των 1.000 ίππων.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ονόματος ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer δήλωσε: «το όνομα κάθε νέου μοντέλου της Aston Martin προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτό συμβαίνει γιατί αποτυπώνει ιδανικά ένα συναίσθημα ή αφηγείται μια ιστορία. Μετά την Valkyrie γνωρίζαμε ότι το επόμενο μοντέλο θα πρέπει να αποτελεί μια εξίσου ηχηρή δήλωση αλλά και να δηλώνει σαφώς τους δεσμούς και τη συνέχεια. Η σκανδιναβική μυθολογία περιέχει πολύ ισχυρή γλώσσα και ένδοξους μύθους κατ΄επέκταση ήταν απολύτως σωστό με την AM-RB  003 να ακολουθήσουμε το ίδιο μοτίβο με την Valkyrie».

Εκτός από το ίδιο μοτίβο ονομασίας, όπως και η Valkyrie, η Valhalla θα αποτελέσει προϊόν της συνεργασίας της Aston Martin με την Red Bull και θα φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του Adrian Newey o οποίος έχει ήδη εξοπλίζει τη Βαλκυρία με μια αεροδυναμική πρωτιά που έγκειται στην παρουσία μιας αεροτομής Flex Foil η οποία μπορεί αλλάξει την παραγωγή κάθετης δύναμης χωρίς να χρειαστεί αλλαγή γωνίας.

Επίσης, όπως ισχύει για την εξίσου μυθική Βαλκυρία, η Βαλχάλα αναμένεται να είναι απαγορευτική για την πλειονότητα των κοινών θνητών αφενός διότι θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα και αφετέρου επειδή το τίμημα που αναμένεται να αξιώσει θα κινηθεί περί του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Για την ιστορία ή μάλλον για την… μυθολογία, στην σκανδιναβική μυθολογία Βαλχάλα ορίζεται ως ο παράδεισος των ενδόξως πεσόντων πολεμιστών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr