Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νετανιάχου εγκαινίασε τα «Υψίπεδα Τραμπ»

Ο Νετανιάχου εγκαινίασε τα «Υψίπεδα Τραμπ»

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, δίνοντας το όνομα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε νέο οικισμό...

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαινίασε την Κυριακή νέο οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν, τον οποίο ονόμασε «Trump Heights», «Υψίπεδα Τραμπ», στα εβραϊκά, προς τιμή του αμερικανού προέδρου.

Η προσάρτηση των Υψιπέδων του Γκολάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε την 25η Μαρτίου στην αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στο τμήμα του Γκολάν που το εβραϊκό κράτος κατέλαβε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Εξι Ημερών του 1967, και προσάρτησε το 1981.

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα» δήλωσε ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «πολύ στενός φίλος του Ισραήλ ο οποίος έλαβε αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν».

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως κάτω από σκηνή στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρίντμαν και υπερψήφισε την πρόταση να ονομαστεί ο οικισμός «Ραμάτ Τραμπ».

Τα αποκαλυπτήρια πινακίδας

Εξω από τη σκηνή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια πινακίδας όπου αναγραφόταν το όνομα του οικισμού, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε το Γκολάν προς όφελος όλων των κατοίκων μας, Εβραίων και μη Εβραίων, και για το μέλλον ολόκληρης της χώρας» σημείωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου ηγείται αυτή τη στιγμή μεταβατικής κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο ψήφισε τη διάλυσή του αφού ο πρωθυπουργός απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τη νίκη του στις εκλογές του Απριλίου. Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Times of Israel επικαλέστηκαν τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Ζβι Χάουζερ, ο οποίος επέκρινε την απόφαση για τον συγκεκριμένο οικισμό ως «μη δεσμευτική, ψευδή πολιτική».

«Δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για τον οικισμό και δεν υπάρχει δεσμευτική απόφαση για το σχέδιο. Τουλάχιστον, επέμειναν σε ένα όνομα για τον οικισμό» επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024