Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Σάλος με το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

To γαλλικό σατυρικό περιοδικό αφορμή αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στη Γαλλία, η τελευταία έκδοση του Σαρλί Χεμπντό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια γελοιογραφία που απεικονίζει μία μπάλα ποδοσφαίρου να μπαίνει σε γυναικείο αιδοίο.

Mε αμφιλεγόμενο πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε ξανά  το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Με αφορμή αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στη Γαλλία, η τελευταία έκδοση του Σαρλί Χεμπντό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια γελοιογραφία που απεικονίζει μία μπάλα ποδοσφαίρου να μπαίνει σε γυναικείο αιδοίο. Στη λεζάντα του σκίτσου αναφέρεται η φράση«αυτό θα το τρώμε για έναν μήνα».

Το γαλλικό περιοδικό βρήκε αφορμή να προκαλέσει για ακόμη μια φορά, εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχει αποσπάσει η διοργάνωση. Πρόκειται για μία προσπάθεια του περιοδικού να ασχοληθεί με τη διοργάνωση με τον γνωστό του τρόπο.

Η γελοιογραφία αλλά και ο τίτλος προκάλεσαν σειρά οργισμένων αντιδράσεων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αθλητριών που αγωνίζονται στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών αλλά και παραγόντων της FIFA. Στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν και φεμινιστικές οργανώσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για «υποτιμητικό και υβριστικό» για το γυναικείο φύλο σκίτσο.

Το σκίτσο του Σαρλί Χεμπντό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το σάλο που ακολούθησε τις σεξιστικές δηλώσεις του Γάλλου φιλόσοφου Alain Finkielkraut, ο οποίος σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή ρωτήθηκε εάν θα παρακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών και απάντησε: «Φυσικά και δεν θα δω γυναικείο ποδόσφαιρο. Σταματήστε με αυτή την ισότητα. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλω να βλέπω τις γυναίκες».

Παρά τα εξώφυλλα των σατυρικών περιοδικών πάντως, η πραγματικότητα είναι το το γυναικείο ποδόσφαιρο εξαπλώνεται ολοένα δυναμικά ανά τον κόσμο.  Η αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα για το γυναικείο πρωτάθλημα Ισπανίας στο «Wanda Metropolitano», έκοψε 60.739 εισιτήρια, επίδοση- ρεκόρ παγκοσμίως. Το απόλυτο ρεκόρ «έγραψε» ο αγώνας ΗΠΑ-Κίνας στο «Rose Bowl» της Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια με 90.185 εισιτήρια. Στις 24 Μαρτίου στο Allianz Stadium του Τορίνο συγκεντρώθηκαν 39.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν το Γιουβέντους – Φιορεντίνα, στο πρώτο παιχνίδι των γυναικών, το οποίο δημιούργησε ιταλικό ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα γυναικών. Από την πλευρά της UEFA έχει υποσχεθεί αύξηση κατά 50% στην χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου γυναικών από το 2020 με όραμα να γίνει το ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο σπορ των γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουάριο του 2015 τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον εκδότη του περιοδικού, σκιτσογράφους και εργαζόμενους στο κτίριο.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024