Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή στάσης από Τραμπ για τις ξένες παρεμβάσεις πριν τις εκλογές

Αλλαγή στάσης από Τραμπ για τις ξένες παρεμβάσεις πριν τις εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι «και βέβαια» θα ενημέρωνε τις αμερικανικές διωκτικές αρχές για μια παρέμβαση ξένης χώρας σε προεκλογική εκστρατεία.

Την αλλαγή της στάσης του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα των παρεμβάσεων ξένων χωρών σε προεκλογική εκστρατεία προκάλεσαν οι αντιδράσεις όλων των πλευρών μετά την παραδοχή του ότι θα άκουγε μια ξένη οντότητα που θα του πρόσφερε επιβλαβείς πληροφορίες για έναν πολιτικό αντίπαλό του.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News στις αρχές της εβδομάδας, ο αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε σάλο όταν είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να ακούσει κάποια ξένη οντότητα που θα του πρόσφερε επιβλαβείς πληροφορίες για έναν πολιτικό αντίπαλό του, σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα το λάθος σ’ αυτό», ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι διαφωνεί με τον διευθυντή του FBI, τον Κρίστοφερ Ρέι, που θέλει να αναφέρουν τα επιτελεία των πολιτικών τυχόν ύποπτες επικοινωνίες τους με ξένες κυβερνήσεις.

Τα σχόλια αυτά επικρίθηκαν δριμύτατα από τους Δημοκρατικούς, που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ έδωσε στη Ρωσία το πράσινο φως για να παρέμβει στις εκλογές του 2020. Ένα κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε επίσης ότι είναι λάθος να δηλώνει ο πρόεδρος ότι θα αποδεχόταν επιβλαβείς πληροφορίες για τους πολιτικούς αντιπάλους του από ξένες πηγές.

Σήμερα, ο Τραμπ έκανε κυριολεκτικά στροφή 180 μοιρών, λέγοντας: «Φυσικά, πρέπει να το εξετάσουμε… αλλά φυσικά, το λες στο FBI ή το αναφέρεις στον υπουργό Δικαιοσύνης ή κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και όλοι το αντιλαμβάνονται».

«Αν πίστευα ότι κάτι ήταν απρεπές ή κακώς λεχθέν, θα το ανέφερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, στο FBI. Θα το ανέφερα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ασφαλώς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

Ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κλήθηκε να καταθέσει την Τετάρτη σε μια επιτροπή της Γερουσίας για τη συνάντηση που είχε το 2016 στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο που προσφέρθηκε να του δώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον. Όταν πληροφορήθηκε το αντικείμενο της συνάντησης, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είχε γράψει σε ένα e-mail: «Το λατρεύω». Όμως άλλοι που ήταν παρόντες στη συνάντηση ανέφεραν ότι τελικά η συζήτηση επικεντρώθηκε σε άλλα θέματα.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ είχε εξετάσει αυτή τη συνάντηση, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024