Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος

Βρετανία: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος

Ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος

Ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχει το σύνολο των βουλευτών (313). Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 17 ψήφους για να συνεχίσουν στο δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι που δε θα συγκεντρώσουν τις 17 ψήφους θα αποκλειστούν, αλλά ακόμη και αν όλοι περάσουν το όριο, αυτός με τον μικρότερο αριθμό ψήφων θα πρέπει και πάλι να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η τρίτη ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, ενώ προβλέπεται τέταρτη και πέμπτη ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε σημερινή μέτρηση της ιστοσελίδας ConservativeHome, που διεξάγει τακτικά έρευνες για τις τάσεις ανάμεσα στα μέλη του κόμματος σχετικά με τον ποιον επιθυμούν για επόμενο νέο ηγέτη τους, υπήρξε μία έκπληξη.

Αν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολύ μπροστά στις προτιμήσεις τους (54%), τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ (αλλά με διαφορά περίπου 40 μονάδων από τον πρώτο), που μέχρι τώρα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις.

Ακολουθούν ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ (ερχόταν δεύτερος στις τελευταίες μετρήσεις), ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024