Βρετανία: Με επτά υποψηφίους η επόμενη ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις
Επτά από τους δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας θα συμμετάσχουν στη δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν
Επτά από τους δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας θα συμμετάσχουν στη δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν.
Αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων, Άντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας, Έσθερ ΜακΒέι, και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα.
Πρώτος σε αυτήν την αρχική ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, αναδείχθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με 114 ψήφους και ακολούθησαν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.
Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.
- Θεσσαλονίκη: Μαχαιριά στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στη ΔΕΘ και στην πόλη
- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Στο «κόλπο» για τον Ράιτ και ο Παναθηναϊκός – Η… επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442