Επίθεση κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι ζήτησε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται πως ούτε εκείνος ζήτησε θέση στο Επικρατείας αλλά και ούτε του προτάθηκε.

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες «καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω». Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το».

Το σχόλιο του κ. Κοτζιά έρχεται μία μέρα μετά την οριστική όπως φαίνεται ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΡΑΤΤΩ, μετά την ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΠΡΑΤΤΩ.

Πρόκειται για το οριστικό τέλος μιας σχέσης και με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίον πορεύτηκαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Οι πληροφορίες και το παρασκήνιο λένε ότι υπήρξαν επεισοδιακοί καυγάδες με αφορμή τον Πάνο Καμμένο, όχι μόνο στο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Κοτζιά αλλά και νωρίτερα. Στο υπουργικό ακούστηκαν βαριές κουβέντες.

Γράψτε το σχόλιό σας