Την με έδρα την Μελβούρνη της Αυστραλίας καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Όλνατ (Jennifer Allnutt) φιλοξένησε η Q Bank Gallery της Κουίνσταουν. Εκεί η Όλνατ εγκαινίασε το καλλιτεχνικό της πρότζεκτ μεταμόρφωσης πετρών, για το οποίο είχε συλλέξει πέτρες πάνω στις οποίες ζωγράφισε μάτια.

Η καλλιτέχνης στην συνέχεια δεν απομόνωσε τις μεταμορφωμένες πέτρες από το φυσικό τους περιβάλλον αλλά τις επέστρεψε πίσω σε αυτό, με την ελπίδα να τις βρει κάποιος άλλος ή να χαθούν για πάντα.

«Η ιστορία των ορυχείων στην Κουίνσταουν είναι πολύ παλιά, και υπάρχουν παράξενες πέτρες παντού» εξήγησε η καλλιτέχνις. «Έτσι, ξεκίνησα μια συλλογή, και κάτι που άρχισε για εμένα εξελίχθηκε σε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ-κυνήγι θησαυρού για την κοινότητα».

Τα σύνορα πραγματικότητας και ψευδαίσθησης χάνονται με τις υπερ-ρεαλιστικές ζωγραφικές της, που δεν περιορίζονται στις «πέτρες – μάτια» αλλά επεκτείνονται στην φιλοτέχνηση σουρεαλιστικών πορτρέτων όπου εξερευνά έννοιες όπως το ασυνείδητο, τη μεταμόρφωση και την ταυτότητα.

«Με γοητεύουν αυτές οι ενδιάμεσες, γκρίζες περιοχές, οι ασάφειες και οι αμφισημίες και, μετά, να τις συγχωνεύω στη γλώσσα της ζωγραφικής» αποκαλύπτει η καλλιτέχνιδα μιλώντας για τα έργα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ