Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροτέχνημα ακόμη και η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Πυροτέχνημα ακόμη και η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Μόνο στα λόγια η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, που εξήγγειλε προεκλογικά με περισσή περηφάνια η κυβέρνηση. Τόσο οι ευρωπαίοι εταίροι, όσο και το Ταμείο επιβεβαιώνουν ότι στην πράξη η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Μόνο στα λόγια η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, που εξήγγειλε προεκλογικά με περισσή περηφάνια η κυβέρνηση. Τόσο οι ευρωπαίοι εταίροι, όσο και το Ταμείο επιβεβαιώνουν ότι στην πράξη η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ τόνισε σήμερα ότι είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του από την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως τα επόμενα κρίσιμα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας πρέπει να γίνουν από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποστείλει σχετικό αίτημα στους ευρωπαίους.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή τοποθέτηση ευρωπαίου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες, η οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει επίσημο αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, παρέπεμψε στις προηγούμενες αναφορές που έχει κάνει το Ταμείο για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν έχω κάποια επιπλέον πληροφορία πέρα από τα όσα έχω πει προηγουμένως σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόφλησης. Όπως έχω πει, είναι κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων για να προχωρήσει περαιτέρω», ανέφερε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, όπως θα έπρεπε για κάτι τέτοιο, παρότι είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της εδώ και δύο μήνες.

Και αυτό γιατί πιθανώς γνώριζε ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως, καθώς μετά τις πρόσφατες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης και την αυστηρή τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση ήταν ξεκάθαρο ότι ορισμένα Κοινοβούλια, όπως της Ολλανδίας, δεν θα δέχονταν μια τέτοια διευκόλυνση.

Σχετικά με την αναμενόμενη επίσκεψη της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, η οποία θα προβεί στην αξιολόγηση της οικονομίας για την εκπόνηση της έκθεσης του άρθρου 4 του Ταμείου, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι το χρονοδιάγραμμα της αποστολής θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών.

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία… Αλλά σαφώς, όπως είπατε, θα θέλουμε να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Επομένως, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στη συνέχεια θα θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το επόμενο άρθρο 4», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024