Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία η Aston Martin DBX

Στην τελική ευθεία η Aston Martin DBX

Ξεκίνησε η διαδικασία κατασκευής των προ-παραγωγής πρωτοτύπων του πρώτου SUV της Aston Martin το οποίο θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο των Βρετανών στο St. Athan.

H βρετανική φίρμα μπορεί να άργησε χαρακτηριστικά να επιβιβαστεί στην φρενήρη κούρσα των SUV, ωστόσο πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, ανακοινώνοντας την έξοδο των πρώτων προ-παραγωγής αντίτυπων της νέας DBX από τις γραμμές παραγωγής του επίσης νέου εργοστασίου της στο St. Athan της Ουαλίας. Το βρετανικό SUV θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο όπου αναμένεται να παράγεται σε κανονικούς ρυθμούς από το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Μέχρι τότε, οι εργασίες στο εργοστάσιο του St. Athan έκτασης 60 στρεμμάτων το οποίο κατά το παρελθόν υπήρξε στρατιωτική αεροπορική βάση καθώς εκτός από την DBX θα αναλάβει επίσης την κατασκευή της περιορισμένης παραγωγής ηλεκτροκίνητης Rapid E αλλά και του πρώτου επίσης ηλεκτρικού όσο και πολυτελούς μοντέλου με τα διακριτικά Lagonda.

Επί του παρόντος το εργοστάσιο απασχολεί 200 εργαζόμενους, ενώ με την έναρξη της παραγωγής της DBX και των υπόλοιπων μοντέλων ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 550. Επίσης υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο θα υποστηρίξει τη δημιουργία ακόμα 3.000 θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και στην αλυσίδα προμηθευτών.

Σε ό,τι αφορά την DBX αυτή καθ΄αυτή, το πρώτο SUV των Βρετανών αναμένεται να είναι αρχικά διαθέσιμο με το γνώριμο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων της Mercedes-AMG ενώ σε δεύτερο χρόνο θα προστεθεί και δωδεκακύλινδρη έκδοση με τον επίσης γνωστό V12 των 6,0 λίτρων που εφοδιάζει τις κορυφαίες προτάσεις της Aston Martin. Σε επόμενο στάδιο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη μιας υβριδικής έκδοσης χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί να αξιοποιηθεί και πάλι η συνέργεια με την Mercedes-Benz.

Από τη γερμανική φίρμα εξάλλου θα προέλθουν και η ηλεκτρική αρχιτεκτονική που θα αξιοποιήσει το βρετανικό SUV ενώ προηγούμενες κατασκοπικές λήψεις της DBX έχουν αποκαλύψει επιρροές από την Mercedes-Benz και σε στοιχεία και συστήματα του εσωτερικού.

H Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι τα αποκαλυπτήρια της DBX αναμένεται να γίνουν προς το τέλος της χρονιάς και πιθανότατα αυτό θα γίνει σε ξεχωριστή εκδήλωση και όχι σε κάποια από τις διεθνείς εκθέσεις που απομένουν το 2019.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024