Δύο γνωστοί αντιεξουσιαστές από τους οποίος ο ένας είχε κατηγορηθεί   το 2010 για κατοχή όπλων κι  εκρηκτικών κι ειχε αποφυλακισθεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου» , κι ο αλλος είχε συλληφθεί για ληστεία τράπεζας στην οδό Ιπποκρατους πριν από 13 χρόνια ως μέλος των «ληστών με τα μαυρα» (εδρασε την περίοδο 2003-2005),  είναι οι δύο συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική για τη  ληστεία  -το πρωί της Τετάρτης-  στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσαλονίκη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες , που παρακολουθούντο από την ΕΛΑΣ, να σχεδίαζαν σειρα ληστειών για να χρηματοδοτήσουν μία νέα ένοπλη οργάνωση.

Τι έγινε

Όλα συνέβησαν περίπου στις 12.00, όταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ.

Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν το ένα από τα δύο βαλιτσάκια που κουβαλούσαν οι υπάλληλοι και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή. Άμεσα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να γνώριζαν τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη και τρίτο άτομο, μία 39χρονη ημεδαπή και εξετάζεται αν ήταν συνεργός των άλλων δύο συλληφθέντων.

Σημειώνεται πως η ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας γνώριζε ότι τα δυο άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία.

Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και γι’ αυτό το λόγο τους συνέλαβαν αμέσως.

Ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως αυτή την στιγμή γίνονται κατ’ οίκον έρευνες για τους δράστες.

 

Εκτάκτως την Παρασκευή στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»