Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒMW Σειρά 3 Touring 2020: Η νέα δυναμική της πρακτικότητας

ΒMW Σειρά 3 Touring 2020: Η νέα δυναμική της πρακτικότητας

Μεγαλύτερη σε μέγεθος, πιο ευρύχωρη αλλά και ελαφρύτερη, η πρακτικότερη εκδοχή της νέας γενιάς της 3άρας συστήνεται προσβλέποντας σε ακόμα περισσότερη επιτυχία από την προκάτοχό της συνεπικουρούμενης της ολιστικής αναβάθμισης που υπόσχονται τα χαρακτηριστικά της νέας Σειράς 3.

H Σειρά 3 Touring έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν 32 χρόνια και πλέον υποδέχεται την έκτη γενιά της η οποία ακολουθεί πιστά το παράδειγμα της τετράθυρης παραλλαγής της 3άρας, προσφέροντας βελτιώσεις σε κάθε πτυχή με την προσδοκία να υπερβεί το success story της προηγούμενης γενιάς της η οποία κατέγραψε πωλήσεις άνω του μισού εκατομμυρίου μονάδων.  

Προσπερνώντας το σχεδιαστικό κώδικα που υπακούει στις ίδιες προδιαγραφές με την τετράθυρη έκδοση, η νέα Σειρά 3 Touring έχει αυξήσει το μήκος της κατά 8,0 εκ. σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της φτάνοντας τα 4,71 μέτρα και κρύβοντας ένα επίσης αυξημένο κατά 4,0 εκ. μεταξόνιο προς όφελος των επιβατών του πίσω καθίσματος. Μεγαλύτερο κατά 2,0 εκ. είναι και το πλάτος του βαυαρικού station wagon ενώ οριακή αύξηση εμφανίζει και το ύψος της.

Στα στοιχεία που αξίζει να συγκρατήσει κανείς είναι ότι και στην περίπτωση της Σειράς 3 Touring τα φώτα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, όπως ισχύει και για τις λεπτομέρειες από χρώμιο στο περίγραμμα των παραθύρων. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικής σχεδίασης πολλαπλών τμημάτων φωτιστικά σώματα με τις διαφορετικής «φωτεινότητας» και απόχρωσης επιφάνειες ενώ, κοινό παρονομαστή για όλες τις εκδόσεις αποτελεί η διπλή απόληξη της εξάτμισης που προσδίδει ένα πιο αθλητικό προφίλ στην Σειρά 3 Touring.

Στο εσωτερικό πλην της γνώριμης σχεδίασης του infotainment και της οδηγοκεντρικού σχεδιασμού κεντρικής κονσόλας, η Σειρά 3 Touring υπόσχεται περισσότερη άνεση χάρη στα ανασχεδιασμένα καθίσματα αλλά και την αύξηση των διαθέσιμων χώρων. Αναλυτικά, σύμφωνα με τις συστάσεις, οι επιβαίνοντες στο μπροστινό κάθισμα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο κατά πλάτος ενώ εκείνοι που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα, περισσότερο χώρο για τα πόδια τους, καθώς επίσης τους εξασφαλίζεται ευκολότερη πρόσβαση και έξοδος χάρη στην πιο εργονομική σχεδίαση των θυρών. Συνολικά, ανεξαρτήτως της θέσης που βρίσκεται κανείς στο εσωτερικό της, η νέα πρακτικότερη 3άρα υπόσχεται περισσότερο χώρο καθ’ ύψος.

Στα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της εντάσσεται η ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα του πορτ μπαγκάζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πίσω παρμπρίζ ανοίγει για περισσότερη χρηστικότητα. Επίσης το κατώφλι του χώρου αποσκευών έχει κατά 11,2 εκ. μεγαλύτερο μήκος ενώ είναι και χαμηλότερο διευκολύνοντας την φόρτωση ογκωδών αντικειμένων. Σε όρους χωρητικότητας, η Σειρά 3 Touring έχει δυναμικότητα 1.510 λίτρων με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σε επίπεδο κινητήρων η πρακτικότερη εκδοχή της νέας Σειράς 3 θα είναι διαθέσιμη με τρεις επιλογές diesel και ισάριθμες βενζίνης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 θα ενταχθεί στην γκάμα και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις, εφαλτήριο για την γκάμα βενζίνης αποτελεί η έκδοση 320i με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα 184  ίππων ενώ για τις επιλογές diesel η 318d με 190 ίππους από επίσης τετρακύλινδρο κινητήρα αντίστοιχου κυβισμού.

Με δίλιτρους τετρακύλινδρους κινητήρες εφοδιάζονται επίσης οι εκδόσεις 320d (πετρέλαιο) και 330i (βενζίνη) με απόδοση 190 και 258 ίππων, προσφέροντας την δυνατότητα συνδυασμού τους με σύστημα τετρακίνησης.

Την ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη έκδοση 330d xDrive η οποία είναι αποκλειστικά τετρακίνητη εφοδιάζει εξακύλινδρο diesel μοτέρ 3,0 λίτρων με ισχύ 265 ίππων ενώ επικεφαλής της γκάμας τίθεται η βενζινοκίνητη έκδοση M340i με 374 ίππους και επίσης εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και για την περίπτωση της τετράθυρης έκδοσης, η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου έχει ενισχυθεί κατά 25%. Παράλληλα η Touring έκδοση υπόσχεται ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της αλλά και την ιδανική κατανομή του κατά 50/50 ανάμεσα σε μπροστινό και πίσω άξονα όπως ακριβώς και στην τετράθυρη έκδοση ενώ είναι και κατά 10 κιλά ελαφρύτερη από την προκάτοχό της.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η δυνατότητα επιλογής ανάρτησης M sport η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος και προσθέτει ενεργά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ στο  παλμαρέ της. Στο ίδιο μήκος κύματος των M εξοπλιστικών χαρακτηριστικών εντάσσονται το σύστημα δεύθυνσης Variable Sport Steering το οποίο εγγυάται υψηλότερη απόκριση καθώς και σύστημα πέδησης με την υπογραφή M το οποίο προσθέτει τετραπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα.

Στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης M340i τα παραπάνω συνδυάζονται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport το οποίο σε κάθε περίπτωση μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά με την προϋπόθεση επιλογής της ενεργής ανάρτησης.

Η νέα BMW Σειρά 3 Touring θα αποκαλυφθεί αρχικά στο κοινό για πρώτη φορά στις 25 – 27 Ιουνίου 2019 στο Μόναχο με την προοπτική να πραγματοποιήσει την εκθεσιακή της πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη και να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024