Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα λάθη της ΕΡΤ

Τα λάθη της ΕΡΤ

Εξοργιζόμαστε όταν με τόσο κυνισμό η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Θα ήταν πλεονασμός να πει κανείς ότι ήταν η πιο σημαντική είδηση της ημέρας.

Κι όμως, η ΕΡΤ, ο ραδιοτηλεοπτικός γίγαντας τον οποίο χρηματοδοτούν οι πολίτες και έχει συνταγματικό καθήκον την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, δεν μετέδωσε την είδηση αυτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21.00.

Αντ’ αυτού πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής όπου ο πρωθυπουργός παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία (λέμε τώρα).

Επίσης τοποθετήθηκαν και στελέχη του κόμματος όπως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος, καθένα από τα οποία παρουσίασε το δικό του όραμα για την ερχόμενη τετραετία διακυβέρνησης.

Χθες με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ μας λέει ότι επρόκειτο για λάθος και η Διοίκηση της εταιρείας λυπάται γι αυτό.

Ναι, λυπόμαστε όλοι γι’ αυτό.

Όχι μόνο λυπόμαστε, αλλά εξοργιζόμαστε όταν με τόσο κυνισμό η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε όργανο πολιτικής προπαγάνδας, αδιαφορεί για τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας και επικεντρώνει την προσοχή της αποκλειστικά και μόνο στους βαυκαλισμούς των κυβερνητικών στελεχών.

Για μια ακόμα φορά γίνεται εμφανές ότι οι πολίτες πληρώνουν αδρά για να προβάλλεται από την ΕΡΤ το εκάστοτε έργο της εκάστοτε κυβέρνησης και όλα τα λόγια για πλουραλισμό και συνταγματικές υποχρεώσεις δεν είναι παρά αερολογίες.

Θα είχε κανείς την εντύπωση ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα έκανε έστω και κάτι ελάχιστο για να ενισχύσει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ ή τουλάχιστον να την αντιμετωπίσει σαν κάτι παραπάνω από ένα κομματικό όργανο.

Δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, (όπως και οι προηγούμενες, όπως και οι επόμενες) αντιμετωπίζει την ΕΡΤ σαν ένα παραμάγαζο εξουσίας και σαν μέσο προβολής της κυβερνητικής μυθοπλασίας.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει άμεσες ευθύνες και θα πρέπει να αναλογιστεί ότι τα λάθη της κοστίζουν ακριβά όχι μόνο στην αξιοπιστία της, αλλά και στην ικανότητά της να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν, ακόμα και αν δεν βλέπουν τα προγράμματά της.

Ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια της την ύπαρξη.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024