Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Δούνια στο One Channel: Καταλυτικός ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική

Ν. Δούνια στο One Channel: Καταλυτικός ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική

Η Νόνη Δούνια εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην πολιτική, καθώς και για τον ρόλο της γυναίκας σε αυτήν. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σενάρια που τη θέλουν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Καλεσμένη στην εκπομπή One Line βρέθηκε η δημοτική σύμβουλος του Πειραιά, Νόνη Δούνια.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια που τη θέλουν να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά, η κ. Δούνια απάντησε πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα.

Eξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική τόνισε πως «ασχολούμαι με τα κοινά γιατί τα παιδιά μου μεγάλωσαν και θέλω να παραμείνουν στη χώρα, θέλω να αγαπήσουν τη χώρα τους, Θέλω να είναι εδώ και γενικότερα θέλω να έχουν ευκαιρίες».

«Πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να απασχοληθούν αυτά τα παιδιά και όλα αυτά τα χρήματα που έχουν δώσει οι γονείς στην εκπαίδευση να πιάσουν τόπο» συμπλήρωσε. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι οι πολύ χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα, εκτός από το να ενισχύουν το brain drain αποτελούν και πολύ βασικό λόγο για την υπογεννητικότητα. «Τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν. Υπάρχει όλη αυτή η ανασφάλεια γύρω από την ελληνική οικογένεια, που τείνει να χάσει τον ρόλο της» υπογράμμισε.

Κληθείσα να σχολιάσει την επόμενη ημέρα, που πιθανώς να τη βρει υποψήφια για το ελληνικό κοινοβούλιο, απάντησε πως «μέσα από τη διαδικασία να βοηθήσω τη χώρα μου, θα μπορώ πολύ πιο εύκολα να βοηθήσω την πόλη μου και σίγουρα θα μπορέσω να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα αν προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και εκλεγώ».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο των γυναικών, τις οποίες «χρειαζόμαστε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς». «Θεωρώ ότι οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, οι γυναίκες είναι οι κολώνες του σπιτιού και του νοικοκυριού και σε ευρύτερη έννοια στο πιο μεγάλο νοικοκυριό. Έχουν μια άλλη σκέψη από τους άντρες, οι άντρες έχουν τετράγωνη λογική» είπε χαρακτηριστικά. «Οι γυναίκες είναι ικανές σε όλους τους τομείς να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τα έχουν αποδείξει πολύ καλά μέχρι στιγμής» κατέληξε.

Eρωτηθείσα γιατί επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ότι «ο Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος που μας απογοήτευσε πάρα πολύ. Δεν με έπεισε καθόλου. Έκανε ακριβώς αυτά που κατηγορεί. Οι πράξεις έχουν μιλήσει από μόνες τους». Αντιθέτως, κατέστησε σαφές ότι Κυριάκος Μητσοτάκης της ταιριάζει πολύ καλύτερα, αφού «πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, τεχνοκράτης που έχει εξαιρετική εικόνα στο εξωτερικό και μπορεί να διαπραγματευτεί με έναν υπέροχο τρόπο για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας».

Κλείνοντας, έθεσε τις προτεραιότητές της για την επόμενη μέρα, που περιστρέφονται γύρω από τα πιο καθημερινά πράγματα «αυτά που αφορούν τη ζωή μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, με την οποία ταυτίζομαι απόλυτα. Της ελληνίδας μάνας που αντιμετωπίζει τα μικρά αυτά θέματα στη ζωή της και θέλει μια καλύτερη ποιότητα. Όλα αυτά τα κοινωνικά ζητήματα με ενδιαφέρουν πολύ» ολοκλήρωσε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024