Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Βαθιά θλίψη για το ναυάγιο στη Λέσβο
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την είδηση ότι επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την είδηση ότι επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου.
Μέλη προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να παράσχουν υποστήριξη στους επιζώντες και τις ελληνικές αρχές με όποιο τρόπο χρειαστεί.
«Αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Philippe Leclerc, ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.
- Αθηνά Οικονομάκου: «Είχα μάθει σε σχέσεις κακοποιητικές, δεν ήξερα τι θα πει η αληθινή αγάπη»
- LIVE: Λεβερκούζεν – Ζανκτ Πάουλι
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σπάσει τα ταμπού – Να αναλάβει την ευθύνη για την άμυνά της
- Οι οπαδοί του Ηρακλή σήκωσαν το πανό της χρονιάς στο ματς με τον Ολυμπιακό! (pics)
- AI: Δραματική προειδοποίηση ότι σε 18 μήνες θα έχει αντικαταστήσει τα «λευκά κολάρα»
- ΕΕ: Η ταξιδιωτική βιομηχανία φοβάται πλήγμα στην καλοκαιρινή σεζόν από τους νέους βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα



