Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Λέσβο - Ναυάγιο με 7 νεκρούς πρόσφυγες

Τραγωδία στη Λέσβο – Ναυάγιο με 7 νεκρούς πρόσφυγες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα μετά από πληροφορίες για ναυάγιο πλοιαρίου.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα μετά από πληροφορίες για ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Λέσβου.

Συγκεκριμένα ο θάλαμος επιχειρήσεων του λιμενικού ενημερώθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης για την εκτροπή λέμβου ανοικτά των Παμφύλων περίπου 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

O απολογισμός από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες είναι 7 νεκροί, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα κορίτσια, 4 γυναίκες και ένας άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 57 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αυτή την στιγμή έρευνα πραγματοποιούν δύο σκάφη του Λιμενικού , ένα ναυαγοσωστικό, ένα σκάφος του Frontex, ένα σκάφος τη ελληνικής ομάδας διάσωσης κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Εκτός από την έρευνα για διασωθέντες στην θάλασσα, το Λιμενικός έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από τους διασωθέντες προκειμένου να μάθουν κατ΄ εκτίμηση πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στην λέμβο και υπό ποιες συνθήκες έγινε το ναυάγιο, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο νησί είναι καλές.

Σε νεότερη ενημέρωση και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το ναυάγιο προκλήθηκε όταν η πλαστική  βάρκα με τα 64 άτομα  δίπλωσε λόγω του βάρους με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες είναι από την Αφρική και εκτιμάται πως είχαν ξεκινήσει από τις απέναντι ακτές, και συγκεκριμένα την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

H ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 57 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία περισυνελέγησαν και επτά άτομα, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από σκάφος FRONTEX, πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, μετέβησαν συνολικά δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο σκάφη δύναμης FRONTEX, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και ιδιωτικό σκάφος, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφους FRONTEX και του σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), περισυνέλεξαν συνολικά 57 αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, ενώ ανασύρθηκαν επτά άτομα (4 γυναίκες, 1 άνδρας, 2 ανήλικα κορίτσια), χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024