Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Σκοπίων  καθώς η γειτονική χώρα αγνοώντας τα όσα ρητώς προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποιεί την τουριστική της καμπάνια γύρω από το «Macedonia Timelles».

Πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2019 η γειτονική χώρα διαφήμιζε τους τουριστικούς προορισμούς της με τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless». Τότε υπήρξαν χλιαρές αντιδράσεις από την ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται να «ανοίξει η όρεξη» των γειτόνων.

Η γειτονική χώρα, συνεχίζει να αγνοεί τα συμφωνηθέντα και με προκλητικό τρόπο χρησιμοποιεί μέσω επίσημης ιστοσελίδας των Σκοπίων τον όρο «Αιώνια Μακεδονία».

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά  την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί» τονίζει η ΝΔ ζητώντας από την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα.  «Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας» προσθέτει.

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ιστοσελίδα του τουριστικού οργανισμού των Σκοπίων που αναφέρει την γειτονική χώρα σκέτη «Μακεδονία».

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι γείτονες την ακυρώνουν στην πράξη χρησιμοποιώντας επισήμως το όνομα Μακεδονία.

Για τον κ. Τσίπρα βέβαια πέρα βρέχει. Τα έδωσε όλα τώρα δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα».

Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Απάντηση για όσα προσάπτουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της. Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία».