Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδεύοντας τους ηγέτες του αύριο: 50 φοιτητές από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας στην P&G

Εκπαιδεύοντας τους ηγέτες του αύριο: 50 φοιτητές από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας στην P&G

Για μια ημέρα 50 φοιτητές έμαθαν από τους ανθρώπους της P&G πώς μια ιδέα σε ένα brainstorming γίνεται αγαπημένο προϊόν, όπως τα Pampers, το Ariel και η Oral B, που καταλήγει σε εκατομμύρια σπίτια. Ήταν μια ημέρα γεμάτη γνώσεις και εφόδια από έμπειρα στελέχη της P&G, για την πραγματική επιχειρηματικότητα

Μια ολόκληρη ημέρα, για μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, στην καρδιά της P&G, μιας εταιρίας που εκπαιδεύει τη νέα γενιά ώστε να αποκτήσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας, βρέθηκαν 50 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορα ΑΕΙ της χώρας.

Οι νέοι που συμμετείχαν στο πλαίσιο των Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ένα ταξίδι στον κόσμο της P&G με «ξεναγούς», στελέχη που μοιράστηκαν μαζί τους την εμπειρία, τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές τους γνώσεις, ώστε να τους φέρουν πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων. Ανάμεσα τους και η Ερμιόνη Γεωργουλάκη, P&G Hellas Country Leader, μίλησε στους φοιτητές «τους ηγέτες του αύριο» όπως χαρακτηριστικά τους χαρακτήρισε, για την αξία που δίνει η P&G στους ανθρώπους της:

«Στην P&G η δουλειά μας έχει νόημα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δουλειά που κάνει τη διαφορά – που επηρεάζει τις μάρκες της P&G, τον κόσμο και φυσικά που αναπτύσσει την καριέρα του κάθε ενός. Οι άνθρωποι μας, από την πρώτη ημέρα δουλειάς, βρίσκονται στο επίκεντρο της καινοτομίας, αναλαμβάνουν σημαντικά καθήκοντα και ευθύνες και εξελίσσονται μέσα σε δημιουργικούς χώρους εργασίας όπου ανθίζουν νέες ιδέες. Η  P&G είναι στην ουσία ένα διαρκές σχολείο, και αισθανόμαστε την ευθύνη αλλά και τη χαρά να μοιραστούμε αυτή τη γνώση και τις εμπειρίες με τη νέα γενιά που θα είναι άλλωστε και οι αυριανοί ηγέτες στον τομέα τους.»

Οι άνθρωποι της P&G έδωσαν απαραίτητα εφόδια στους φοιτητές για την αγορά εργασίας. Τους μίλησαν για την εταιρία, τις λειτουργίες της, τη δραστηριότητά της και έφεραν τους φοιτητές κοντά στην πραγματικότητα της δουλειάς: Πόσες ώρες έρευνας, πόσες ιδέες, δοκιμές, διαδικασίες, πόσα τμήματα και πόσοι επιστήμονες βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία ενός προϊόντος που οι υπόλοιποι απλώς βλέπουμε στο ράφι του σουπερμάρκετ.  Γνώσεις πέρα από το θεωρητικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου, που λύνουν τις απορίες των φοιτητών για πως είναι η καθημερινή εργασία σε μία εταιρεία όπως η P&G και ποιες δεξιότητες απαιτούνται.

Κατόπιν οι 50 συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο, ώστε να γνωρίσουν  την καθημερινότητα των μηχανικών της P&G. Ένα Οι φοιτητές, περιηγήθηκαν στην υπερσύγχρονη εγκατάσταση, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τεχνολογικές καινοτομίες και πρωτοποριακές μεθόδους logistics. Είχαν έτσι την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ίδιους τους εργαζομένους, να δουν από κοντά το άριστο εργασιακό περιβάλλον και τον τρόπο λειτουργίας ενός κομβικού Διανεμητικού Κέντρου όπου εφαρμόζονται τεχνολογίες αιχμής, που το κατατάσσουν στα κορυφαία της P&G σε όλη την Ευρώπη.

Από το διανεμητικό κέντρο Ασπροπύργου της P&G εξυπηρετούνται περισσότερες από 1000 παραγγελίες τον μήνα, για χιλιάδες κωδικούς προϊόντων που μεταφέρονται σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ενημερώθηκαν επίσης για τις βέλτιστες τεχνικές ανα-συσκευασίας και τοποθέτησης των προϊόντων στα φορτηγά με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του  χώρου και κυρίως τη μείωση των οχημάτων στον δρόμο και τη διασφάλιση 30 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από το περιβάλλον.

Οι περισσότεροι φοιτητές, συμμετείχαν για πρώτη φορά στις Business Days: «Είναι πραγματικά απίστευτη εμπειρία το να γνωρίζεις και να συζητάς με κορυφαίους στο είδος τους επαγγελματίες. Η P&G με άφησε άφωνο με το πόσο όμορφο εργασιακό κλίμα διαθέτει» ανέφερε ο Ιάκωβος.

Όλη η ημέρα αποτυπώθηκε στο παρακάτω βίντεο

Η P&G διοργανώνει με κάθε ευκαιρία εκπαιδευτικές δράσεις που φέρνουν τους νέους ανθρώπους μέσα στην εταιρία, για αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να γίνουν οι ηγέτες του αύριο. Μπορείτε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων ακολουθώντας τη σελίδα της P&G στο Linkedin στον σύνδεσμο ή στο pgcareers see στο instragram.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024