Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγχώνευση γιγάντων : Δημιουργείται εταιρεία-κολοσσός στην αεροπορική βιομηχανία

Συγχώνευση γιγάντων : Δημιουργείται εταιρεία-κολοσσός στην αεροπορική βιομηχανία

Ο συνδυασμένος τζίρος από τη νέα εταιρεία-κολοσσό που πρόκειται να δημιουργηθεί, θα φτάνει τα 74 δισ. δολάρια.

Οι διοικήσεις των εταιρειών Raytheon Co και United Technologies Corp ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι συμφώνησαν να συγχωνευθούν, δημιουργώντας εταιρεία-κολοσσό της αεροπορικής βιομηχανίας με συνδυασμένο τζίρο 74 δισ. δολαρίων.

Μείωση λειτουργικών εξόδων

Οι μέτοχοι της Raytheon θα λάβουν 2,3348 μετοχές της νέας εταιρείας ανά μετοχή που διακρατούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η συγχώνευση αναμένεται να οδηγήσει σε συνέργειες που θα ελαττώσουν τα λειτουργικά κόστη κατά 1 δισ. δολάρια, το τέταρτο έτος μετά την υλοποίησή της.

Οι μέτοχοι της UTC θα ελέγχουν περί το 57% της νέας εταιρείας, που θα μετονομαστεί σε Raytheon Technologies Corporation. Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας θα αναλάβει ο Γκρεγκ Χέιζ, σημερινός επικεφαλής της UTC, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Raytheon Τόμας Κένεντι θα γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020, μετά την αναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση και μετατροπή σε χωριστές οντότητες δύο εξειδικευμένων εταιρειών του ομίλου UTC που δεν έχουν σχέση με την αεροπορική βιομηχανία: της Otis (ανελκυστήρες) και της Carrier (κλιματισμός), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εταιρείες των Patriot και των… F-35

Η United Technologies προμηθεύει τους κατασκευαστές εμπορικών αεροσκαφών με ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Η Raytheon είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στις οποίες διαθέτει εξοπλισμό για στρατιωτικά αεροσκάφη και πυραύλους.

Η Raytheon είναι γνωστή για το σύστημα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας Patriot και τους πυραύλους Κρουζ που είναι γνωστοί με την ονομασία Τόμαχοκ.

Η United Technologies είναι γνωστή για τις μηχανές Pratt and Whitney, που χρησιμοποιούνται τόσο σε στρατιωτικά όσο και σε πολιτικά αεροσκάφη και κινούν μεταξύ άλλων το μαχητικό πολλαπλών ρόλων F-35, ένα από τα πιο προηγμένα στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024