Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μολδαβία: Διάλυση της Βουλής - Νέες εκλογές στις 6 Σεπτεμβρίου

Μολδαβία: Διάλυση της Βουλής – Νέες εκλογές στις 6 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Πάβελ Φιλίπ, υπέγραψε σήμερα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών, προκειμένου να εξέλθει αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία από την κρίση που διέρχεται τις τελευταίες εβδομάδες

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Πάβελ Φιλίπ, υπέγραψε σήμερα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών, προκειμένου να εξέλθει αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία από την κρίση που διέρχεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πάβελ Φιλίπ, πρωθυπουργός που ασκεί χρέη προέδρου μετά την παύση του φιλορώσου προέδρου Ίγκορ Ντοντόν από το Συνταγματικό Δικαστήριο, υπέγραψε τα διατάγματα διάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής εκλογών για τις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η μολδαβική προεδρία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρόεδρος εξήγησε πως ο προκάτοχός του είχε αρνηθεί να υπογράψει διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την Παρασκευή για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη νέων εκλογών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παύσει τον Ντοντόν από τα καθήκοντά του έπειτα από αίτημα της δεύτερης κοινοβουλευτικής δύναμης, του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η μολδαβική Βουλή είχε εγκρίνει το Σάββατο τη σύνθεση μιας κυβέρνησης που συγκροτήθηκε από μια χωρίς προηγούμενο συμμαχία ανάμεσα σε φιλορώσους και φιλοευρωπαίους, με σκοπό να θέσει τέρμα στην πολιτική κρίση που σοβεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου, οι οποίες δεν ανέδειξαν μια σαφή πλειοψηφία βυθίζοντας τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα.

Η Μολδαβία, μια μικρή χώρα 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία, έχει δυσκολευτεί και στο παρελθόν να βγει από πολιτικές κρίσεις και πλήττεται συχνά από πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, όπως εκείνο που αποκαλύφθηκε το 2016, όταν ένα δισεκατομμύριο δολάρια, το 15% του ΑΕΠ, εξαφανίστηκε από τα ταμεία τριών τραπεζών της χώρας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024