Με αφορμή το σπουδαίο θεατρικό έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Σκηνές από ένα γάμο» στο οποίο πρωταγωνιστεί, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέρης Μιχαηλίδης.

«Το μήνυμα της παράστασης είναι ότι η αγάπη, είναι το στοιχείο που λυτρώνει και δίνει το φως σε όλα» σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας για την παράσταση, στην οποία παρακολουθούμε την ιστορία ενός ζευγαριού από τον έρωτα, το γάμο, την απιστία, την διάλυση της σχέση, την τραγική επανασύνδεση του και της συνάντησής τους, μετά από πολλά χρόνια, όπου ο καθένας έχει τον σύντροφό του και βρίσκουν μέσα από τη φιλία και την αγάπη, ένα καταφύγιο.

O κ. Μιχαηλίδης, εξήγησε μιλώντας για το θεατρικό έργο που ανεβαίνει στο θέατρο «Σημείο» σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, πως μιλά για απόλυτα ανθρώπινες καταστάσεις, για τα αισθήματα αισιοδοξίας, που ο γάμος δημιουργεί αλλά τα προβλήματα που άνδρες και γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Αποκαλύπτοντας τα στοιχεία που δομούν τον χαρακτήρα του «Γιόχαν», του συζύγου που υποδύεται, ο κ. Μιχαηλίδης, είπε πως πρόκειται για έναν αρχικά υποταγμένο και καταπιεσμένο σύζυγο, ο οποίος στην πορεία του γάμου του, γνωρίζει μία κατά πολύ μικρότερή του κοπέλα, διαλύει το γάμο του για χάρη της, στην πορεία την βαριέται και ξαναγυρνά στην πρώην γυναίκα του (Ιωάννα Μακρή) , η οποία δεν τον δέχεται και χωρίζουν πια οριστικά, μόνο για να συναντηθούν μετά από χρόνια, έτοιμοι και ώριμοι πια και οι δύο, να κάνουν την αυτοκριτική τους .

Ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας με τις Στ. Παπαμιχαήλ και Ελ. Στεργίου, υποστήριξε πως ο γάμος μπορεί να σκοτώνει τον έρωτα – μια επιθετική μορφή αγάπης – όμως εκείνο που πραγματικά μπορεί να μείνει είναι η βαθιά, ουσιαστική αγάπη, που πρέπει όμως να αποδεικνύεται.

Πηγή: onetv.gr