Την προεγκατάσταση των εφαρμογών του στα νέα τηλέφωνα της Huawei απαγορεύει από εδώ και στο εξής το Facebook.

Συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε στέλεχος του Facebook στο Reuters, οι πελάτες που έχουν  ήδη κινητά Huawei θα είναι ακόμα σε θέση να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του και να λαμβάνουν updates, ωστόσο τα νέα κινητά της εταιρείας δεν θα μπορούν να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές του Facebook, του WhatsApp και του Instagram.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον «βασιλιά»¨των social media την περίοδο της ευρύτερης διαμάχης της Huawei με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει απαγορεύσει σε αμερικανικές εταιρείες να της πωλούν εξαρτήματα και λογισμικό.

.Στα τηλέφωνα της Huawei είναι  προεγκαταστημένα και οι εφαρμογές του Twitter και του Booking, ωστόσο οι εταιρίες αυτές δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να βάλει κι άλλο φρένο στις πωλήσεις των νέων μοντέλων  smartphones της Huawei, η οποία φέτος κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κυρίως σε Ευρώπη και Ασία.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό και η Google είχε ανακοινώσει από πλευράς της σημαντικούς περιορισμούς στο Android για την κινεζική εταιρεία.