Επιφυλακτική για το αφορολόγητο η Κομισιόν: Έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα
Την ανάγκη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα και ένα πιο φιλικό στην ανάπτυξη μίγμα πολιτικής επεσήμανε η Κομισιόν, σχολιάζοντας την κατάθεση από πλευράς κυβέρνησης της τροπολογίας για διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα ίδια επίπεδα.
Την ανάγκη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα και ένα πιο φιλικό στην ανάπτυξη μίγμα πολιτικής επεσήμανε η Κομισιόν, σχολιάζοντας την κατάθεση από πλευράς κυβέρνησης της τροπολογίας για διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα ίδια επίπεδα.
Όπως τονίζουν οι Βρυξέλλες, το φορολογικό πακέτο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών το 2017 είχε ως στόχο τους παραπάνω στόχους, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για αναπτυξιακά μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
«Είμαστε ενημερωμένοι για το σχετικό νομοσχέδιο που διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η συνολική φορολογική δέσμη που συμφωνήθηκε το 2017, η οποία περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη».
«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της» καταλήγει η ανακοίνωση των Βρυξελλών.
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»






