Φωτογραφίες: Automedia

Οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις έχουν αυξηθεί -και θα συνεχίσουν να αυξάνονται- γεωμετρικά, από τότε που το Zoe πρωτοεμφανίστηκε, πριν περίπου επτά χρόνια, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα δείγματα του ηλεκτρικού είδους. Τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα του των Opel Corsa-e και Peugeot e-208  στην supermini κατηγορία καθώς και τα εξίσου «φρέσκα» Skoda Citigo στην μικρή κατηγορία αλλά και το VW ID.3 στην μικρομεσαία, είναι ενδεικτικά του ολοένα πολυπληθέστερου ηλεκτρικού ανταγωνισμού, υπό την ευρύτερη έννοια, που θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει το ηλεκτρικό supermini της Renault.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η Renault βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της δεύτερης κατά σειρά γενιάς του ηλεκτρικού supermini της το οποίο διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, οι σχεδιαστικές αλλαγές του Zoe δεν προδιαγράφονται θεαματικές καθώς όπως έχει ήδη επισημάνει ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Laurens Van den Acker, «θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί περισσότερο εξελικτικά και όχι εξαρχής».

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι επιρροές από την νέα και εξίσου εξελικτικά σχεδιασμένη –σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την εξωτερική του εμφάνιση- πέμπτη γενιά του Clio, ενώ, το ηλεκτρικό supermini αναμένεται να επωφεληθεί εν μέρει από την θεαματική τεχνολογική αναμόρφωση του συμβατικού alter ego του σε ό,τι αφορά το εσωτερικό.

Παρά την εξελικτική διάθεση σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το Zoe επιφυλάσσει, σημαντικές αλλαγές στην αθέατη πλευρά του όπου, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα βρεθεί μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών, η νέα γενιά του Zoe αναμένεται να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που θα διαμορφωθεί σε 400 χλμ. ενώ ισχυρότερος θα είναι και ο ηλεκτροκινητήρας με τον οποίο θα εφοδιάζεται το ηλεκτρικό μοντέλο.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Zoe αναμένονται στα τέλη Ιουνίου με την προοπτική να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία  από το προσεχές φθινόπωρο.

Γράψτε το σχόλιό σας