Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Zoe 2020: Ολική επαναφορά

Renault Zoe 2020: Ολική επαναφορά

H γαλλική φίρμα προετοιμάζει την νέα εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου supermini της το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του Ιουνίου, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει ένα σαφώς πολυπληθέστερο ανταγωνισμό σε σχέση με την προ επταετίας πρώτη του εμφάνιση.

Φωτογραφίες: Automedia

Οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις έχουν αυξηθεί -και θα συνεχίσουν να αυξάνονται- γεωμετρικά, από τότε που το Zoe πρωτοεμφανίστηκε, πριν περίπου επτά χρόνια, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα δείγματα του ηλεκτρικού είδους. Τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα του των Opel Corsa-e και Peugeot e-208  στην supermini κατηγορία καθώς και τα εξίσου «φρέσκα» Skoda Citigo στην μικρή κατηγορία αλλά και το VW ID.3 στην μικρομεσαία, είναι ενδεικτικά του ολοένα πολυπληθέστερου ηλεκτρικού ανταγωνισμού, υπό την ευρύτερη έννοια, που θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει το ηλεκτρικό supermini της Renault.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η Renault βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της δεύτερης κατά σειρά γενιάς του ηλεκτρικού supermini της το οποίο διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, οι σχεδιαστικές αλλαγές του Zoe δεν προδιαγράφονται θεαματικές καθώς όπως έχει ήδη επισημάνει ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Laurens Van den Acker, «θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί περισσότερο εξελικτικά και όχι εξαρχής».

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι επιρροές από την νέα και εξίσου εξελικτικά σχεδιασμένη –σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την εξωτερική του εμφάνιση- πέμπτη γενιά του Clio, ενώ, το ηλεκτρικό supermini αναμένεται να επωφεληθεί εν μέρει από την θεαματική τεχνολογική αναμόρφωση του συμβατικού alter ego του σε ό,τι αφορά το εσωτερικό.

Παρά την εξελικτική διάθεση σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το Zoe επιφυλάσσει, σημαντικές αλλαγές στην αθέατη πλευρά του όπου, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα βρεθεί μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών, η νέα γενιά του Zoe αναμένεται να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που θα διαμορφωθεί σε 400 χλμ. ενώ ισχυρότερος θα είναι και ο ηλεκτροκινητήρας με τον οποίο θα εφοδιάζεται το ηλεκτρικό μοντέλο.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Zoe αναμένονται στα τέλη Ιουνίου με την προοπτική να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία  από το προσεχές φθινόπωρο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024