Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος για τον τρόπο που έγιναν οι επιλογές των υπαλλήλων που αποσπάστηκαν στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ, με την ΠΟΕΔΗΝ να διαμαρτύρεται για ρουσφετολογικές αποσπάσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και τον σημερινό αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Όμως, την ίδια ώρα και στο ίδιο Σώμα εξακολουθεί να υπάρχει μια εκκρεμότητα που αφορά το ΣΕΥΥΠ. Όταν έγινε η αξιολόγηση των επιθεωρητών υγείας που ήταν ήδη αποσπασμένοι, ώστε να παραταθεί ή να τερματιστεί η απόσπασή τους, 11 «κομμένοι» επιθεωρητές κατήγγειλαν σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία, καθώς δεν διασταυρώθηκαν τα στοιχεία από τους φακέλους, και προχώρησαν στις σχετικές ενστάσεις και προσφυγές. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένας εκ των συντακτών του πρώτου πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τότε, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος είχε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάζονταν οι σχετικές ενστάσεις. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν προχώρησε, ενώ προχώρησε η διαδικασία των νέων αποσπάσεων.

Όμως, πρόβλημα πλεονάζοντος προσωπικού δεν υπάρχει εφόσον από τις 113 θέσεις που είχαν προκηρυχτεί πληρώθηκαν μόνο 58.

Η ορθή διοικητική διαδικασία, όπως και η κοινή λογική, θα έλεγαν ότι εφόσον υπάρχουν ενστάσεις και προσφυγές, οι προσφεύγοντες παραμένουν στη θέση τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και φωνές μέσα στο υπουργείο Υγείας που υποστηρίζουν ότι εφόσον αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι αποσπασμένοι, τότε αυτοδικαίως λήγει η απόσπαση των προσφυγόντων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο υπουργός Υγείας, δεν θα ακούσει αυτές τις φωνές.