Η πρώτη M8 στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας είναι γεγονός και μάλιστα εις τετραπλούν καθώς η BMW, έκανε ταυτόχρονα τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας έκδοσης της 8άρας τόσο στις Coupe και Cabrio εκδόσεις αμαξώματος όσο και στις πιο σκληροπυρηνικές και ισχυρότερες Competition εκδοχές τους.

Κοινό παρονομαστή των εκδόσεων αποτελεί ο V8 των 4,4 λίτρων που συναντάμε και στην Μ5 ο οποίος στην περίπτωση των απλών M8 Coupe και Cabrio αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής ενώ στις Competition η διαθέσιμη ισχύς διαμορφώνεται σε 625 ίππους.

Ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος και ιπποδύναμης, η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων Steptronic με τη συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης xDrive το οποίο δίνει προτεραιότητα στον πίσω άξονα σε μόνιμη βάση.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η BMW υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα για την M8 Coupe ενώ η αντίστοιχη Competition έκδοση είναι κατά 1/10 του δευτερολέπτου ταχύτερη στο συγκεκριμένο sprint. Οι αντίστοιχοι χρόνοι για την M8 Cabrio διαμορφώνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και 3,3 για την έκδοση Competition. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα ή 305 χλμ./ώρα με την επιλογή του προαιρετικού M Driver Package.

Όπως συνηθίζεται για τις Μ εκδόσεις το σύστημα τετρακίνησης δίνει τον πρώτο λόγο στον πίσω άξονα καθώς μπροστινός μπαίνει στο παιχνίδι μόνο αν χαθεί η πρόσφυση στους πίσω τροχούς. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει ο ίδιος την κατανομή ισχύος ανάμεσα σε μπροστινό και πίσω άξονα μέσω του σχετικού μενού επιλογών του infotainment από όπου μπορεί επίσης να ρυθμίσει το σύστημα ελέγχου ευστάθειας και να επιλέξει ένα από τα πολυάριθμα προγράμματα οδήγησης. Παράλληλα, προσφέρεται η επιλογή πλήρους απενεργοποίησης του traction control με την οποία η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο το οποίο είναι ελαφρύτερο στην περίπτωση των M8, καθώς και ορισμένες προσαρμογές στο σύστημα διεύθυνσης και στην ρυθμιζόμενη ανάρτηση που εναρμονίζονται με το πιο αθλητικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων εκδόσεων και τις απαιτήσεις της επιπλέον ισχύος.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία διάτρητων αεριζόμενων δισκόφρενων με εξαπίστονες δαγκάνες ή προαιρετικά carbon κεραμικών δισκόφρενων με διάσταση 400 χιλ. μπροστά και 350 χιλ. πίσω. Το σύστημα πέδησης συνδυάζεται με ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου η οποία μειώνει τον βαθμό που πίεσης που απαιτείται στο πεντάλ φρένου στα προγράμματα  Sport και Comfort.

Oπτικά με δεδομένη την θεαματική σχεδίαση της Σειράς 8, οι παρεμβάσεις Μ είναι περιορισμένες χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι οι Μ8 εκδόσεις δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές χάρη σε μια πιο επιθετική όψη, την χαρακτηριστική τραπεζοειδή σχεδίαση των απολήξεων της εξάτμισης, τις ζάντες των 20 ιντσών και τις στοχευμένες προσθήκες αεροδυναμικών βοηθημάτων. Όσοι επιθυμούν να δώσουν περισσότερη έμφαση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του εξοπλιστικού πακέτου M Carbon το οποίο αυξάνει την ποσόστωση ανθρακονήματος στις εξωτερικές επιφάνειες των M8.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι εκδόσεις των Μ8 θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Μόναχο στα τέλη Ιουνίου με την προοπτική να ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία από το φθινόπωρο.