Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μοναδικός εκλογικός στόχος του Τσίπρα

Ο μοναδικός εκλογικός στόχος του Τσίπρα

Eπειτα από την πρώτη συνέντευξη του κ. Τσίπρα την Τρίτη το βράδυ στο... τηλεοπτικό του σπίτι, την ΕΡΤ, αναρωτιέται κανείς τι νέο είχε να προσφέρει.

Θα δώσει άραγε ο Πρωθυπουργός και άλλες συνεντεύξεις τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις εκλογές;

Γιατί αν το κάνει, το νέο – τάχα – επικοινωνιακό του επιτελείο, θα πρέπει να σκαρφιστεί κάποιο κόλπο, ώστε οι πολίτες να αφιερώσουν λίγο ή περισσότερο χρόνο και να καθήσουν να τον παρακολουθήσουν.

Αναρωτιέται κάποιος έπειτα από την πρώτη συνέντευξη του κ. Τσίπρα την Τρίτη το βράδυ στο… τηλεοπτικό του σπίτι, την ΕΡΤ, τι νέο είχε να προσφέρει.

Τα μοναδικά στοιχεία ήταν η «είδηση» ότι οι εκλογές πράγματι θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και ότι στο τέλος της εβδομάδας θα φέρει στην Βουλή προς ψήφιση την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο δεν είχε ψηφίσει προ εβδομάδων όταν το έφερε η ΝΔ, ενώ τώρα που θα το φέρνει εκείνος καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να το ψηφίσει… Παραδοξότητες, που μπορεί και να συγχωρούνται εν όψει εκλογών. Αλλά δεν παύουν να είναι παραδοξότητες.

Πέραν αυτών και παρά την ξέπνοη αισιοδοξία του ότι το αποτέλεσμα «γυρίζει» ακόμη και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε εν γένει κάπως πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αναγνώρισε ότι «όποιος πάρει τις 50 έδρες θα σχηματίσει κυβέρνηση» και είπε: «δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές με την απλή αναλογική… Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα πίσω…».

Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις φάνηκε ότι η απάντηση στο δίλημμά του έχει δοθεί.

Θα πάει έτσι έως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας; Είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν θα επιχειρήσει να πυροδοτήσει κάποιου είδους ένταση. Αν δεν το κάνει θα είναι σαφές σε τι αποσκοπεί και από πλευράς του θα είναι θεμιτό: φαίνεται πως αν αυτή την στιγμή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν στρατηγικό στόχο, αυτός είναι η σταδιακή απορρόφηση του ΚΙΝΑΛ, έπειτα και από τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλίες της κ. Γεννηματά.

Υπό αυτό το πρίσμα, η προεκλογική εκστρατεία του πιθανώς και να στραφεί κατά κύριο λόγο σε αυτήν την επιδίωξη, με το βλέμμα στραμμένο όχι στην επομένη των εκλογών, αλλά σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Το αν θα το επιτύχει ή όχι, δεν εξαρτάται τόσο από τις επιθυμίες του ιδίου.

Μέχρι στιγμής πάντως, στο ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπτερώσουν τις ελπίδες του κ. Τσίπρα.

Ο χρόνος που τους απομένει είναι ελάχιστος, μήπως και γλιτώσουν την παρτίδα.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024