Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake: Προδιαγεγραμμένη έκπληξη

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake: Προδιαγεγραμμένη έκπληξη

Η πρακτικότερη παραλλαγή αμαξώματος της CLA ετοιμάζεται να υποδεχτεί το χρίσμα του Affalterbach προσθέτοντας ένα ακόμα… ισχυρό επιχείρημα υπέρ της niche μοναδικότητάς της.

Φωτογραφίες: Automedia

Ακολουθώντας την νομοτελειακή εξέλιξη της πολυπληθέστερης από ποτέ, γκάμας των πανίσχυρων μικρών των Mercedes-AMG, η εκκεντρικής σχεδίασης CLA 35 Shooting Brake παίρνει την θέση που της αναλογεί στην «σκηνή» του Nurburgring, προετοιμάζοντας την έλευσή της η οποία αναμένεται πολύ σύντομα, πιθανότατα από το “floor” της διεθνούς έκθεσης της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Μέχρι τότε η εισαγωγική AMG έκδοση για τη γοητευτική όσο και πρακτική παραλλαγή αμαξώματος της CLA, συνεχίζει την εξέλιξη στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, δίνοντας μια γεύση από τα χαρακτηριστικά τους που ούτως ή άλλως δεν έχουν αντίπαλο μιας και, ανεξαρτήτως έκδοσης κινητήρα, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ανεξαρτήτως των δεδομένων ιδιαιτεροτήτων που ως επιλογή αμαξώματος την αναγάγουν στην επιτομή του niche μοντέλου, η συγκεκριμένη έκδοση θα ακολουθήσει την ίδια οδό με τις ήδη γνωστές εκδόσεις με τα διακριτικά 35, φιλοξενώντας στα σπλάχνα της το δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 306 ίππων και 400 Nm ροπής.

Όπως και στις υπόλοιπες γνωστές εφαρμογές με τα ίδια διακριτικά, έτσι και στην περίπτωση της AMG CLA 35 Shooting Brake, ο κινητήρας θα συνδυάζεται με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του συστήματος 4Matic. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυνατότητες επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επί το αθλητικότερο χαρτογράφηση των προγραμμάτων οδήγησης, που θα προσαρμοστούν στο σπορ χαρακτήρα της έκδοσης.

Επίσης, εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει και μια ακόμα ικανότερη έκδοση με τα διακριτικά «45» για την οποία θα μάθουμε περισσότερα άμα τη εμφανίσει της ομώνυμης έκδοσης της A-Class αν και όπως είναι ήδη γνωστό θα προσφέρει ισχύ πέριξ των 420 ίππων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024