Η VW είχε ανακοινώσει από καιρό την πρόθεσή της να καταρρίψει το «ηλεκτρικό» ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring, με όχημα το νικηφόρο στο Pikes Peak, VW I.D. R θέλοντας, με αυτόν τον τρόπο, να δώσει έμφαση στην ηλεκτρική στροφή που συντελείται στο γερμανικό όμιλο.


Εκπληρώνοντας την υπόσχεσή της γερμανικής φίρμας, το VW ID R κατέγραψε το ταχύτερο γύρο για ηλεκτροκίνητο όχημα στις 154 στροφές του “Ring”, σημειώνοντας χρόνο 6:05,336 ο οποίος και εκθρονίζει το επίσης ηλεκτροκίνητο αλλά νόμιμο για το δρόμο, Nio EP9 πρώην κάτοχο του συγκεκριμένου ρεκόρ με χρόνο 6 λεπτών και 45,9 δευτερολέπτων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ του γερμανικού αγωνιστικού μοντέλου επετεύχθη με τον δις νικητή στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, Romain Dumas.
Eπίσης, πέρα από το αδιαμφισβήτητο ρεκόρ για ηλεκτροκίνητο όχημα, o χρόνος που σημείωσε το VW ID R είναι και ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών για τη γερμανική πίστα ανεξαρτήτως είδους κινητήρα, καθώς το γερμανικό αγωνιστικό μοντέλο έρχεται δεύτερο στη γενική κατάταξη μόνο μετά την Porsche 919 Evo η οποία πέρυσι στην ίδια διαδρομή σταμάτησε το χρονόμετρο στα 5 λεπτά και 19,55 δευτερόλεπτα.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της έκδοσης του δις τροπαιούχου VW ID R, σημειώνεται ότι εξακολουθεί να εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 680 ίππων το οποίο του εξασφάλισε την νίκη και στο Pikes Peak.

Ωστόσο, για το εγχείρημα του Nurburgring η VW χρειάστηκε να παραμετροποιήσει το σύστημα διαχείρισης ενέργειας προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητες επιτάχυνσης του ID R καθώς και να προβεί σε ορισμένες σχεδιαστικές τροποποιήσεις με στόχο την αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης.
Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι αν και το ID R θεωρείται τυπικά και είναι ένα αγωνιστικών προδιαγραφών τετράτροχο ενώ ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ Nio EP9, αυτοκίνητο παραγωγής, δεν έχει καταγραφή ποτέ πώληση για το δεύτερο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο