Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος : Πολιτικός αυτοχειριασμός της Γεννηματά η απομάκρυνσή μου από το ΚΙΝΑΛ

Βενιζέλος : Πολιτικός αυτοχειριασμός της Γεννηματά η απομάκρυνσή μου από το ΚΙΝΑΛ

Για επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης και χορηγία της αυτοδυναμίας της ΝΔ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επιλογή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά να τον εξωθήσει εκτός Κινήματος.

«Επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης» και «χορηγία της αυτοδυναμίας της ΝΔ» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά να τον εξωθήσει εκτός Κινήματος. Μίλησε, δε, για «απόφαση προσωπικής πολιτικής σκοπιμότητας» της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για προσωπική σκοπιμότητα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να τον θέσει εκτός παράταξης. Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του, απάντησε ότι δεν υπάρχει η ΝΔ στον ορίζοντά του, ενώ ζήτησε να μην εμπλέκεται στη συζήτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι το ζήτημα που προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά δεν ήταν η 1η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως αναφέρθηκε, αλλά το γεγονός ότι τού ξεκαθάρισε ότι η δική του παρουσία στο Κίνημα δεν εκπέμπει το μήνυμα που επιθυμεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Το μήνυμα που εστάλη εκείνη την ημέρα δεν είναι το εάν ο Γιώργος Καμίνης τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι πλέον στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους τού είπε ότι μεταξύ τους υπάρχει διαφωνία στρατηγικής και πως ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία του στο ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος που να κάνει τον πολιτευτή». Όπως είπε, ο ίδιος τιμά τον ρόλο του βουλευτή, αλλά πλέον δεν έχει λόγο να διεκδικεί την επανεκλογή του· αντίθετα είναι ζήτημα του κόμματός του εάν τον θέλει μέσα στη Βουλή, ειδικά στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την διερεύνηση των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα του ΚΙΝΑΛ»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Φώφη Γεννηματά κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα του ΚΙΝΑΛ. Επισήμανε ότι η επιλογή της να τον εξωθήσει εκτός παράταξης επί της ουσίας είναι επιλογή που επιχορηγεί τη ΝΔ. Στόχος της είναι να αναδειχθεί η ΝΔ νικήτρια των εθνικών εκλογών με αυτοδυναμία, ώστε να μην τεθεί προ διλήμματος, υποστήριξε.

«Θέλει το ΚΙΝΑΛ στην αντιπολίτευση, να ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει στην ΝΔ; Υπεύθυνη και φιλοευρωπαϊκή ή λαϊκίστικη; Γιατί στην λαϊκίστικη αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνεται. Το ποιος θα απορροφήσει ποιον μάς το λένε οι νόμοι της φύσης» ανέφερε για τη στρατηγική της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο ίδιος αγωνίστηκε για να μην είναι η ΝΔ αυτοδύναμη, γιατί θα πέσει θύμα των εσωτερικών της αντιφάσεων και υπογράμμισε ότι η Φώφη Γεννηματά «έκανε μια επιλογή εν ψυχρώ αυτοχειριασμού της παράταξης, την ώρα του αγώνα», την ώρα που αποκαλύπτονται όλα αυτά για τη Δικαιοσύνη, την ώρα που γίνονται αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε εσχάτη προδοσία, αλλά κάποιοι λένε : «Όχι , πρέπει να προσβλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Θα έπρεπε να είμαστε με την πλευρά των νικητών, γιατί αγωνιστήκαμε για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε.

«Συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμα που δεν θέλει να εκπέμψει το ΚΙΝΑΛ εν όψει των εθνικών εκλογών με τον ίδιο μέσα στην παράταξη, βάσει των όσων υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, για να σημειώσει:

«Συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας, το επίτευγμα του 2014 στο οποίο η χώρα θα καταφέρει να επιστρέψει το 2022, τον αγώνα για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία, τον αγώνα της ανάδειξης των λαθών και των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ και των εταίρων του» επισήμανε. Ερωτηθείς, δε, αν συμβολίζει και την συνεργασία με τη ΝΔ, απάντησε: «Γιατί η ίδια δεν συμβολίζει τη συνεργασία με τη ΝΔ όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ή δεν συμβολίζει τη συνεργασία με τη ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου;»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει λίγος σεβασμός, όχι τόση αμνησία και αγνωμοσύνη στο πρόσωπό του, καθώς σήκωσε βάρη τις πιο κρίσιμες στιγμές της χώρας.

Σε ερώτηση για το μέλλον του, εάν για παράδειγμα θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή εάν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε πόσο κωμικό είναι. Η ΝΔ με σέβεται. Αλλά ξέρει ότι δεν ανήκω στον χώρο αυτό. Όχι, δεν υπάρχει στον ορίζοντά μου η ΝΔ» και πρόσθεσε: «Και μην βάζετε σε ανήσυχες σκέψεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να τον αφήσετε να πάρει με ψυχραιμία την απόφαση για το Σχέδιο Διατάγματος που αφορά την ηγεσία του Αρείου Πάγου», καλώντας επί της ουσίας τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει την απόφαση της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι θα ασχοληθεί με τα θέματά του και πως δεν προσβλέπει σε κάποιον ρόλο, ούτε ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024