Πομπέο: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνομιλήσουν χωρίς προϋποθέσεις με το Ιράν
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως «μια κανονική χώρα», δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως «μια κανονική χώρα», δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.
Από την πλευρά του, ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Ιράν και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό.
Ωστόσο, τόνισε ότι η Τεχεράνη δε θα δεχθεί πιέσεις για τη διεξαγωγή συνομιλιών.
Σε μια προφανή χαλάρωση της προηγούμενης σκληρής στάσης του, ο Πομπέο δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί: «Είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων]».
Ωστόσο, όπως είπε, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου «να αντιστρέψει τη δόλια δραστηριότητα» του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Ο Πομπέο δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών