Στη δική του, εικονική πραγματικότητα δείχνει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος… πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα του β΄γύρου. Ή μάλλον πανηγυρίζει γιατί η Ρένα Δούρου και ο Νάσος Ηλιόπουλος έχασαν με αυτή τη διαφορά που καταγράφεται και πήραν ποσοστό γύρω στο 33% – 34%.

Σε μια προφανώς δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να διαχειριστεί μια ακόμη μεγάλη ήττα η οποία έρχεται συνέχεια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να καλύψει το γεγονός ότι όλος ο χάρτης είναι μπλε λέγοντας ότι δεν μπορούν να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Αλλά αν συμβαίνει αυτό τότε γιατί ο πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει πρόωρες εκλογές;

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη αποχή είναι το βασικό στοιχείο της δεύτερης Κυριακής ενώ υπάρχουν και… ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Επίσης, λένε ότι ο Ηλιόπουλος διπλασίασε τα ποσοστά του και η Ρένα Δούρου τα αύξησε σημαντικά. Γιατί δεν συγκρίνουν με το ποσοστό που είχε πάρει πριν από μία πενταετία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος είχε πάρει 48,36% στο β’ γύρο;

Οσο για την κ. Δούρου, αν θεωρείς επιτυχία το 34% όταν χάνεις την Περιφέρεια, τότε είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

1. Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

3.Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο