Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lotus Type 130: Κλείδωσε η πρεμιέρα του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου των Βρετανών

Lotus Type 130: Κλείδωσε η πρεμιέρα του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου των Βρετανών

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου της και ηλεκτρικού μοντέλου που ανήκει στην ευάριθμη κατηγορία των hypercars στα μέσα Ιουλίου.

Έχει περάσει πάνω από δεκαετία από τότε που η βρετανική φίρμα παρουσίασε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να αποκληθεί «νέο» ωστόσο, πλέον αυτή η περίοδος ξηρασίας βαίνει οριστικά προς το τέλος της καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο, σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα, η Lotus θα αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην ελίτ των υπεραυτοκινήτων και δη των ηλεκτροκίνητων.

Όπως διευκρίνισε η Lotus το Type 130 θα αποκαλυφθεί στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση, μια ανακοίνωση την οποία δεν παρέλειψε να διανθίσει και με το απαραίτητο teaser οπτικό υλικό το οποίο εστιάζει στο πίσω τμήμα του βρετανικού hypercar αλλά και στην ανθρακονημάτινη πλακέτα που υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια χειροποίητη κατασκευή, βρετανικής παραγωγής από την Lotus.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι τα αυστηρά 130 αντίτυπα του Type 130 θα κατασκευαστούν στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις της Lotus στο Norfolk. Όσο για την επιλογή της ονομασίας του, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός 130 προέκυψε από το σύνολο των “Types” που έχει κατασκευάσει η Lotus στην 71ός ετών ιστορία της.

Σε ό,τι αφορά τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει αντίστοιχο μήκος με την Evora (4,35 μέτρα) αλλά θα είναι σημαντικά φαρδύτερο φτάνοντας σε πλάτος τα 2,0 μέτρα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολό του αναμένεται να αποδίδει ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η τετρακίνηση και μπαταρίες οι οποίες θα του εξασφαλίζουν αυτονομία 402 χλμ.

Η διαδικασία παραγγελιών αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την αποκάλυψή του, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2020.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024