Έχει περάσει πάνω από δεκαετία από τότε που η βρετανική φίρμα παρουσίασε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να αποκληθεί «νέο» ωστόσο, πλέον αυτή η περίοδος ξηρασίας βαίνει οριστικά προς το τέλος της καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο, σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα, η Lotus θα αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην ελίτ των υπεραυτοκινήτων και δη των ηλεκτροκίνητων.

Όπως διευκρίνισε η Lotus το Type 130 θα αποκαλυφθεί στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση, μια ανακοίνωση την οποία δεν παρέλειψε να διανθίσει και με το απαραίτητο teaser οπτικό υλικό το οποίο εστιάζει στο πίσω τμήμα του βρετανικού hypercar αλλά και στην ανθρακονημάτινη πλακέτα που υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια χειροποίητη κατασκευή, βρετανικής παραγωγής από την Lotus.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι τα αυστηρά 130 αντίτυπα του Type 130 θα κατασκευαστούν στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις της Lotus στο Norfolk. Όσο για την επιλογή της ονομασίας του, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός 130 προέκυψε από το σύνολο των “Types” που έχει κατασκευάσει η Lotus στην 71ός ετών ιστορία της.

Σε ό,τι αφορά τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει αντίστοιχο μήκος με την Evora (4,35 μέτρα) αλλά θα είναι σημαντικά φαρδύτερο φτάνοντας σε πλάτος τα 2,0 μέτρα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολό του αναμένεται να αποδίδει ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η τετρακίνηση και μπαταρίες οι οποίες θα του εξασφαλίζουν αυτονομία 402 χλμ.

Η διαδικασία παραγγελιών αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την αποκάλυψή του, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο